Imatge del primer episodi de la sèrie "Tresors perduts d'Egipte"
DIVENDRES, A LES 22.10

Els secrets de l'Egipte faraònic a "Tresors perduts d'Egipte", la nova sèrie documental del 33

Demà, a les 22.10, el 33 estrenarà "Tresors perduts d'Egipte", una sèrie documental de sis capítols que segueix els treballs dels arqueòlegs per descobrir els secrets que amaga l'Egipte faraònic.

En el primer episodi de la sèrie, els arqueòlegs que treballen a la Vall dels Reis descobriran els misteris del faraó més famós d'Egipte, Tutankamon. En una caixa que s'havia donat per perduda feia més de 100 anys hi trobarem tresors de la tomba del rei nen. Gràcies a les noves tecnologies, sabrem per què el seu lloc de descans va quedar fora de l'abast dels saquejadors durant mil·lennis, i acompanyarem l'equip encarregat de transportar els tresors de Tutankamon en un viatge únic pel desert fins al seu nou destí, el Gran Museu Egipci del Caire. Mentrestant, un equip d'arqueòlegs obrirà una tomba de 4.000 anys d'antiguitat i farà un nou descobriment.

"Tresors perduts d'Egipte"

Durant sis episodis, "Els tresors perduts d'Egipte" acosta els espectadors a l'Egipte faraònic a través del treball que realitzen en l'actualitat diversos equips internacionals d'egiptòlegs repartits en diferents projectes enclavats en un dels llocs amb més interès per a l'arqueologia.

Amb un accés exclusiu a tots aquests enclavaments, la sèrie desgrana la tasca d'investigació d'aquests equips que, entre d'altres missions, volen resoldre alguns dels misteris que envolten Tutankamon, el faraó més famós; investiguen una de les figures clau de la història d'Egipte, la reina Hatxepsut o busquen la tomba perduda de Cleòpatra.

Amb l'ajuda d'algunes recreacions de ficció, la sèrie mostra com aquests experts combinen l'ús de l'última tecnologia amb la més pura intuïció per aconseguir descobriments transcendentals.

tv3.cat/33

Anar al contingut