Dilluns s'estrena "CTRL"
Dilluns s'estrena "CTRL"
Dilluns, a les 22.15

Els canals digitals de la CCMA i el 33 estrenen "CTRL"

El primer projecte televisiu focalitzat en la cultura digital, les seves experiències més prometedores i les històries de les persones que la creen i la consumeixen

El programa, conduït per Elisenda Carod, s'estrena el 6 de desembre al 33 amb l'episodi titulat "Trencar la barrera del so", i als mitjans digitals de TV3 i la CCMA amb tots els capítols alhora. "CTRL" és una de les produccions seleccionades a la primera crida conjunta entre la CCMA i l'ICEC.

Dilluns, 6 de desembre, a les 22.15, el canal 33 estrena el documagazín "CTRL", un nou programa que mostra com la tecnologia pot

multiplicar la creació i el consum CulTuRaLs a través de les històries de creadors i creadores culturals i artístics i d'iniciatives innovadores que posen en comú la cultura i la tecnologia.

"CTRL", sorgit de la primera crida conjunta de la CCMA i l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura per impulsar la creació de nous talents i formats de continguts innovadors, està format per set capítols temàtics, cada un centrat en una disciplina cultural o artística, i construïts a partir de quatre trames diferents però interrelacionades: les històries de dos creadors o creadores digitals i de dos consumidors de cultura digital.

El lligam entre aquests personatges a cada capítol de "CTRL" permet descobrir, a través d'un relat conduit per de la veu d'Elisenda Carod, com l'eclosió digital ha contribuït a posar la tecnologia al servei de les arts i la cultura, i ha fet possibles, entre d'altres, projectes com obres de teatre interactives, videojocs artístics, pel·lícules creades per l'espectador, exposicions en realitat virtual, escultures impreses... Entre les persones que participen a "CTRL" hi ha cares conegudes com l'actor Josep Maria Pou i les actrius Aina Clotet i Mercè Martínez, la xef Carme Ruscalleda, els músics Lildami i Natxo Tarrés, el presentador radiofònic Quim Morales i la periodista experta en videojocs Gina Tost.

La tesi del programa és que el moment actual és de transició i que, d'aquí pocs anys, la "cultura digital" serà simplement cultura. De moment, però, conèixer totes les experiències que s'hi mostren permetrà als espectadors endinsar-se en un món encara força desconegut, un món de noves eines per facilitar i fer més accessible tant la creació com el consum de cultura.

Com que "CTRL" és un nexe d'unió entre tecnologia i cultura, el programa s'estrenarà als mitjans digitals de TV3 i la CCMA el mateix dilluns, 6 de desembre amb la publicació de tots els capítols alhora.

"CTRL" és una producció d'E2S Contents dirigida per Dani Sala i Núria Sala, amb Jordi Cabané de realitzador i Jordi Ferrerons de productor executiu.

Estrena: "Trencar la barrera del so". Dilluns, 6 de desembre, a les 22.15

Una intel·ligència artificial s'ha empassat 11.000 partitures de música religiosa i ara és la màxima experta de l'especialitat. El projecte el va posar en marxa Carlos Martorell, Shoeg, un tortosí que viu a Torelló (Osona) i que compon música amb codi informàtic i la interpreta amb sensors de moviment.

La gallega Cora Novoa, una de les artistes europees més mediàtiques de la música electrònica, s'ha instal·lat a Sant Cugat del Vallès per impulsar el seu propi segell discogràfic i crear amb l'ajuda d'un algoritme particular. Barcelona és pionera en tecnologia del so, i ho comprovarem amb el músic urbà Lildami al centre tecnològic Eurecat, i amb Natxo Tarrés, dels Gossos, a casa d'un protagonista singular: el Joel té una discapacitat que li impedia tocar música fins que el seu pare va descobrir EyeHarp, sorgit del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra.

"CTRL", sorgit de la primera crida de projectes de la CCMA i l'ICEC, consta de set capítols d'uns 40 minuts. És una producció d'E2S Contents dirigida per Dani Sala i Núria Sala, amb Jordi Cabané com a realitzador i Jordi Ferrerons com a productor executiu.

tv3.cat/33
ccma.cat/tv3/ctrl/

Anar al contingut