El talent experimental i la ficció, a "Curtcircuit Taller"

Dilluns, a les 23.30, "Curtcircuit Taller" ofereix quatre curtmetratges en clau experimental de l'igualadí Gerard Freixes i un curtmetratge de ficció de l'ECIB, Escola de Cinema de Barcelona.

"Curtcircuit Taller" és una finestra oberta a les produccions d'estudiants de les escoles de cinema i audiovisuals de Catalunya, com l'EMAV, ECIB, Cine en acción, Bande à Part, Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, etc., i de produccions de curtmetratgistes catalans independents. Durant 10 capítols, l'espectador tindrà una cita amb els curtmetratges dels joves talents de casa nostra.

El programa de dilluns se centra en les obres de Gerard Freixes, autor que treballa a cavall entre el curt, la videocreació i el cinema experimental. Les seves obres es caracteritzen per l'ús d'imatges d'arxiu extretes d'altres films, que retoca i modifica digitalment per poder crear noves narracions.

Els seus vídeos han estat projectats en festivals de cinema de tot el món i han aconseguit desenes de premis, a més de ser objecte d'estudi en algunes universitats.

L'últim curtmetratge, "La paciència de l'aigua", és una producció de l'ECIB dirigida per Guillem Almirall.

IDENTITY PARADE
Gerard Freixes
Experimental
4'18"

En Drew s'ha escapat i assetja la Melinda. Però qui s'amaga darrere la màscara? Pel·lícula realitzada mitjançant imatges d'arxiu.

THE HOMOGENICS
Gerard Freixes
Ficció
3'32"

La mateixa gent vivint a les mateixes cases. L'estandardització ho converteix tot en estereotips. Un exemple extrem d'això és la família Homogenic.

THE PARTING DANCE
Gerard Freixes
Experimental
3'00"

Mitjançant l'edició i la manipulació de material d'arxiu de cinema musical, aquest film crea una representació visual de la distància que pot haver-hi en una parella, en contrast amb el fons romàntic de les pel·lícules de Hollywood.

ALONE
Gerard Freixes
Videocreació
3'05"

Els herois de ficció solen mostrar actituds individualistes. En aquesta obra, mitjançant la manipulació digital d'imatges d'arxiu, l'individualisme de l'heroi és dut al seu extrem absolut.

LA PACIÈNCIA DE L'AIGUA
Guillem Almirall
ECIB – Escola de Cinema de Barcelona
Ficció
16'27"

Un ancià camina lentament per la ciutat. Porta un vell cubell d'aigua a la mà. Sembla que està cansat i sorprès pel caos que gira al seu voltant. S'asseu en una vorada i es neteja la cara amb les mans. Al seu costat hi ha un altre home assegut.

La ficció, l'animació, el documental i les noves arts i els efectes visuals, al 33!

twitter.com/curtcircuit33

facebook.com/curtcircuit33

tv3.cat/curtcircuit-33

Anar al contingut