El Super3, amb La Marató

Un any més, el canal Super3 participa de manera molt activa en La Marató, tant els dies previs com el mateix 16 de desembre. L'espai "El món dels súpers" té com a protagonista una nena que ha tingut càncer, el Mic actuarà en directe al plató de La Marató, la música del disc de La Marató sonarà al "Rat Rank" i l'informatiu "InfoK" hi dedicarà un programa especial. A més, al web, els súpers poden jugar al "Superlab", un videojoc per a mòbil, tauleta i ordinador en què cal ajudar els científics a fer recerca.

"El món dels súpers" i el càncer

Aquesta mateixa setmana de La Marató, el canal Super3 emet un especial de l'espai "El món dels súpers", el format curt que retrata el món amb els ulls d'un nen o una nena, dedicat a la Judith, una súper a qui van diagnosticar leucèmia i que va estar ingressada a l'hospital molts mesos. Per a ella ha estat molt important poder seguir les classes de l'escola a través de Skype. S'hi connectava cada dia i era com ser a classe amb els seus companys. Només trobava a faltar l'hora del pati. Per sort, a la Judith ja li han donat l'alta. "El món dels súpers" comparteix amb ella com ha estat tornar al pati que tant enyorava a jugar amb els seus amics.

 

El Mic, en directe, al plató de La Marató

Aquest any el Mic actuarà en directe a La Marató. Per a la seva intervenció ha preparat una cançó popular que connecta, des d'una visió infantil, amb la por, amb les persones que ens protegeixen i amb els espais on ens sentim cuidats. Al plató de la Marató el Mic no cantarà sol. L'acompanyarà l'actriu Andrea Ros, protagonista de la sèrie de TV3 "Si no t'hagués conegut", amb qui compartirà cançó i complicitats, i Ramon Gener, un dels presentadors d'aquesta edició de La Marató, que tocarà el piano.

 

La música del disc de La Marató, al "Rat Rank"

El programa amb més marxa del Super3, el "Rat Rank", ha inclòs el tema "Tu pots canviar-ho tot", interpretat per Aitana, a la llista de les cançons que es podran votar aquest mes de desembre. Aquesta adaptació del tema "What a feeling", que va interpretar Irene Cara dins de la banda sonora de la pel·lícula "Flashdance", forma part del disc de La Marató.

 

A més, el mateix dia de La Marató, el Riff i el Flat, les dues rates que presenten el programa, seran a la Fira de Barcelona per agafar les trucades de les donacions.

 

Edició especial del programa "InfoK"

L'espai informatiu "InfoK" dedicarà, com cada any, una edició monogràfica a La Marató, amb una durada més llarga de l'habitual. Serà demà, dijous, 13 de desembre, i oferirà diversos reportatges sobre el càncer.

 

L'informatiu del canal Super3, editat i presentat per Laia Servera, mostrarà com es tracta La Marató a les escoles, amb fragments del vídeo pedagògic que s'hi fa servir i declaracions dels alumnes que l'han vist i comentat.

 

També es comptarà amb el testimoni del Marc, un nen de 10 anys que ha tingut càncer i que ara ja està en vies de recuperació. En van parlar fa temps a l'"InfoK", quan els seus amics de classe feien manualitats per recollir diners per als nens amb càncer, i ara el programa es retroba amb tots ells, un cop la malaltia ja està molt més controlada.

 

Aquest especial parlarà també amb l'Abril i la Vinyet, dues nenes de 6 anys que estan triomfant amb els seus cors de tela per recollir diners contra el càncer. L'Abril té aquesta malaltia. I també es mostrarà el cas de la Júlia, de 13 anys, i en Lluc, de 8. Ells viuen una situació força diferent. En el seu cas és el seu pare, en Jaume, que té càncer i encara hi està lluitant. També es podrà conèixer el testimoni de les tres filles de l'Ester, que ja ha superat del tot la malaltia.

 

Al programa també sonarà la música del disc de La Marató gràcies a la cantant Aitana, a qui entrevistaran un grup de nenes i nenes "infokaires".

 

A través del "Piriscopi", els vídeos científics d'en Miquel Piris, es descobrirà què és el càncer. Així mateix, l'"InfoK" visitarà l'Hikari, la gossa de raça akita que participa a l'anunci de La Marató, s'explicaran tots els secrets d'aquesta raça tan especial i es recordarà la història del famós gos Hachiko.

 

"Superlab", un joc per ajudar els científics a investigar

Coincidint amb La Marató, l'àmbit digital del Super3 també ha creat el vidoejoc "Superlab", disponible a través del mòbil, la tauleta o l'ordinador. Aquest nou joc està centrat en la investigació, que és clau per poder entendre malalties tan complexes com el càncer. Al videojoc "Superlab", els súpers han d'ajudar els científics a omplir unes provetes amb els líquids necessaris que els demana el joc. Per fer-ho, els súpers han de travessar el laboratori d'investigació, que està ple d'obstacles.

 

 

super3.cat

super3.cat/mic

super3.cat/rat-rank

super3.cat/infok

super3.cat/jocs

 

Anar al contingut