El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, no descarta que durant el tràmit parlamentari dels pressupostos s'acabi apujant l'IRPF a les rendes més altes, tot i l'oposició del president Puigdemont

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" Salvadó ha matisat que al projecte de llei dels pressupostos no apareixerà la modificació del tram autonòmic. En el mateix programa, la CUP ha dit que creu que encara hi ha marge per augmentar la pressió fiscal sobre els que cobren més.

Lluis Salvadó ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que  "sembla que és de rebut que actuem d'aquesta manera, i més tenint en compte que el govern no té una majoria parlamentària. Si tingués una majoria parlamentària, evidentment, actuaria d'una altra manera, però aquí em sembla que manifestem una voluntat d'establir consensos, de dialogar, de buscar equilibris perquè hi ha diverses alternatives".  

Per la seva banda, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant creu que encara hi ha marge per apujar els impostos als que cobren més.

Reguant ha destacat al mateix programa: "El tram autonòmic de l'IRPF de la part alta cal apujar-la. Entenem que no és progressiu  respecte a la baixa. El tram baix sí que està molt per sobre o està molt alt, si fem la comparativa amb la resta del model espanyol, en canvi en el tram alt no. Per tant, hi ha marge encara."

Per la CUP, aquesta qüestió no condicionarà el seu vot als comptes de la Generalitat. Demà explicarà les seves línies bàsiques en una conferència on també han convidat membres del govern.

L'executiu de Puigdemont preveu aprovar el projecte de llei de pressupostos pel 2016 d'aquí a dues setmanes i portar-lo al Parlament perquè es pugui debatre al ple del 8 i 9 de juny, just abans de la campanya electoral del 26-J.

Si voleu escoltar l'entrevista amb Luís Salvadó, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar l'entrevista amb Eulàlia Reguant, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de les 6 del matí a les 12 del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio   

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut