El Premi Cerverí 2018 a la millor lletra de cançó en català ja té els vuit finalistes

Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", conviden els oients a participar en l'elecció popular de la millor lletra de cançó editada en català d'aquesta temporada. A partir d'avui, 23 de juliol, ja es poden votar les cançons finalistes a través del web de Catalunya Ràdio

El Premi Cerverí a la cançó amb la millor lletra en català de la temporada ja té els vuit finalistes de l'edició 2018. El jurat del premi, que s'atorga per votació popular, està integrat pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la periodista del Grup Enderrock, Helena Morén; el director de la revista "Enderrock" i del programa "Sona 9" d'iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa d'iCat "Independents", Josep Martín; i la responsable de programació d'iCat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

Les vuit cançons finalistes del Premi Cerverí 2018 són:

1 - "Les silenciades" - Les pupil·les. Del disc "Les silenciades".

2 - "Agricultors ingràvids" - Joan Miquel Oliver. Del disc "Atlantis".

3 - "Som transparents" - El Petit de Cal Eril. Del disc "△". 

4 - "Serà un abisme" - Ferran Palau. Del disc "Blanc".

5 - "No volem més cops" - Judit Neddermann. Del disc "Nua".

6 - "Migracions de salmons" - Da Souza. Del disc "Futbol d'avantguarda".                 

7 - "Nocturn" - Joan Garriga (de La Troba Kung-Fú). Del llibre disc "Bodas de sangre".

8 - "Colze a colze" - Valtonyc & Kovitch. Del disc "El reincident".

Des d'avui i fins al 14 de setembre, els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat estan convidats a triar una cançó, votant a través del web de Catalunya Ràdio. D'aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2018 a la millor lletra de cançó editada en català, que se sabrà durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el 20 de setembre a l'Auditori de Girona.

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.

Les bases per participar-hi

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista "Enderrock" faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut