El "Popap" visita la Universitat de Vic per conèixer una aplicació que ajuda a pal·liar el trastorn d'aprenentatge de les matemàtiques

El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, es desplaça aquest dimecres a la Universitat de Vic per saber com funciona una aplicació que s'hi ha desenvolupat per ajudar en l'aprenentatge de les matemàtiques als nens que pateixen de discalcúlia

Mariola Dinarès
Mariola Dinarès

Demà, 3 de març, és el Dia Internacional de la Discalcúlia, un trastorn del desenvolupament neurològic que afecta l'aprenentatge de les matemàtiques i les capacitats numèriques. La tecnologia pot ajudar les criatures que el tenen, que són entre un 3% i un 6% de la població escolar.

El programa es desplaça fins a la Universitat de Vic, a la Facultat de Ciències i Tecnologies, per conèixer l'aplicació NeurekaNUM, dirigida als professionals i a les famílies que volen un reforç de les matemàtiques per als seus fills i filles. Exercicis que es poden fer a diari, des de casa, i a través del joc, i que s'adapten a les necessitats de cada un, per ajudar-los en el seu aprenentatge.

Entrevistaran Sergi Grau, investigador degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, i Josep Maria Serra-Grabulosa, investigador del Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la UB, creadors d'aquesta eina. A més, Mònica Escribano Tusell, mare de dues criatures amb discalcúlia i usuària de l'aplicació, explicarà la seva experiència.

Neurekalab, el laboratori on ha nascut l'aplicació, pertany a una empresa creada per aquests investigadors i participada per les Universitats de Vic i Barcelona, que té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar eines digitals que permetin millorar l'aprenentatge i evitar el fracàs escolar.

El programa, presentat i dirigit per Mariola Dinarès, s'emet de dilluns a divendres, a les 13.05, per Catalunya Ràdio.

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

Anar al contingut