Mariola Dinarès
Mariola Dinarès

El "Popap" visita la Universitat de Vic per conèixer una aplicació que ajuda a pal·liar el trastorn d'aprenentatge de les matemàtiques

El programa "Popap", amb Mariola Dinarès, es desplaça aquest dimecres a la Universitat de Vic per saber com funciona una aplicació que s'hi ha desenvolupat per ajudar en l'aprenentatge de les matemàtiques als nens que pateixen de discalcúlia

Demà, 3 de març, és el Dia Internacional de la Discalcúlia, un trastorn del desenvolupament neurològic que afecta l'aprenentatge de les matemàtiques i les capacitats numèriques. La tecnologia pot ajudar les criatures que el tenen, que són entre un 3% i un 6% de la població escolar.

El programa es desplaça fins a la Universitat de Vic, a la Facultat de Ciències i Tecnologies, per conèixer l'aplicació NeurekaNUM, dirigida als professionals i a les famílies que volen un reforç de les matemàtiques per als seus fills i filles. Exercicis que es poden fer a diari, des de casa, i a través del joc, i que s'adapten a les necessitats de cada un, per ajudar-los en el seu aprenentatge.

Entrevistaran Sergi Grau, investigador degà de la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UVic-UCC, i Josep Maria Serra-Grabulosa, investigador del Departament de Psicologia Clínica i Psicobiologia de la UB, creadors d'aquesta eina. A més, Mònica Escribano Tusell, mare de dues criatures amb discalcúlia i usuària de l'aplicació, explicarà la seva experiència.

Neurekalab, el laboratori on ha nascut l'aplicació, pertany a una empresa creada per aquests investigadors i participada per les Universitats de Vic i Barcelona, que té com a objectiu desenvolupar i comercialitzar eines digitals que permetin millorar l'aprenentatge i evitar el fracàs escolar.

El programa, presentat i dirigit per Mariola Dinarès, s'emet de dilluns a divendres, a les 13.05, per Catalunya Ràdio.

catradio.cat/popap

facebook.com/popap

twitter.com/popap

instagram.com/popap

Anar al contingut