Dilluns al matí

El judici al major Trapero i a la direcció dels Mossos, a TV3 i Catalunya Ràdio

A partir de dilluns, 20 de gener, TV3 i Catalunya Ràdio oferiran una cobertura informativa especial amb motiu del judici al major dels Mossos,  Josep Lluís Trapero, i altres membres de l'antiga direcció del cos policial. Les declaracions dels acusats a l'Audiència Nacional es podran seguir en directe pel 3/24 i Catalunya Informació, a més de la cobertura dels moments clau que es farà als butlletins informatius i als programes de TV3 i Catalunya Ràdio.

Dilluns comença el judici per rebel·lió a Josep Lluís Trapero, major dels Mossos, a la secció primera de la sala penal de l'Audiència Nacional, on també seran jutjats altres membres de l'antiga cúpula del cos, com Pere Soler, exdirector general dels Mossos; Cèsar Puig, exsecretari general d'Interior, i Teresa Laplana, intendent dels Mossos.

Al canal 3/24 i a Catalunya informació, es podran veure i sentir íntegrament les  declaracions del major Trapero i els principals acusats, que estan previstes per a la setmana que ve en sessió matinal. A més, al 324.cat, una pàgina recollirà tota la informació prèvia i el seguiment minut a minut del judici (324.cat/judicitrapero).

A TV3, dilluns el programa Els matins oferirà una edició especial amb Lídia Heredia des de Madrid per seguir el judici. Just abans de començar la sessió, s'entrevistarà l'advocat de Cèsar Puig, un dels acusats en el cas a qui la Fiscalia també acusa de rebel·lió. A més, hi haurà entrevistes a Ernesto Ekaizer, al catedràtic en Dret Processal Jordi Nieva i al magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín. Des del plató del programa, acompanyaran Pere Bosch amb els seus comentaris Milagros Pérez Oliva, Sergi Picazo, Carles Fernández i John Carlin per contextualitzar tot el que vagi passant en la primera sessió del judici.

A Catalunya Ràdio, un equip de periodistes format per Roser Perera, Maria Núria Revetlle, Marc Jurado i Domènec Subirà, explicaran des de l'Audiència Nacional tot el que passi dins i fora de la sala, així com totes les reaccions que generin els interrogatoris del segon gran judici al procés. Dilluns, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, seguirà l'inici del judici en connexió amb Domènec Subirà i Roser Perera, i amb l'anàlisi amb el magistrat José Antonio Martín Pallín.

A més, coincidint amb el judici, dimarts el programa "Sense ficció" estrenarà "Mossos, llums i ombres", una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, que analitza la història més recent dels Mossos d'Esquadra.

El judici, que està previst que duri fins al 19 de març, es farà a la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares. Després de les qüestions prèvies i les declaracions dels principals acusats, la setmana entrant, està previst que el judici es reprengui al febrer amb les compareixences de testimonis com Ferran López, comissari dels Mossos, o Diego Pérez de los Cobos i Daniel Baena, coronels de la Guàrdia Civil.

 

tv3.cat

catradio.cat

324.cat/judicitrapero

 

Anar al contingut