Lluís Gendrau lliura el reconeixement pels 40 anys de Catalunya Ràdio a Jordi Borda i Laura Marín. Foto: Juan Miguel Morales / Enderrock

El grup d'emissores de Catalunya Ràdio rep un reconeixement pel 40è aniversari en el marc de la presentació de la gala i anunci dels finalistes dels Premis Enderrock 2023

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha acollit avui la lectura pública dels candidats finalistes als Premis Enderrock 2023. Durant l'acte s'ha procedit també al lliurament dels Reconeixements a la indústria musical catalana del Grup Enderrock, on el grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha estat distingit pel 40è aniversari que celebra aquest 2023. També s'han revelat tots els detalls del lliurament dels Premis de la Música Catalana, que aquest any arriben a la 25a edició. Serà el dijous 9 de març a l'Auditori de Girona, en una gala copresentada pels col·laboradors d'"El suplement" Alba Riera i Andreu Juanola, que serà retransmesa a través d'una producció audiovisual conjunta de La Xarxa i TV3 i per l'emissora musical iCat

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, i la cap d'Antena, Laura Marín, han recollit de la mà de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, un reconeixement pel 40è aniversari del grup d'emissores. Jordi Borda ha agraït la distinció i ha refermat l'aposta per la música de Catalunya Ràdio, Catalunya Música, Catalunya Informació i iCat: "Ara estem en un moment de transformació del conjunt dels mitjans públics del país per adaptar-nos als nous hàbits de consum i als nous formats, com ara l'àudio, on ja som capdavanters. La transformació pot ser formal, però el que segur que es mantindrà és l'acompanyament a la creació musical del país". 

De la mateixa manera, el Grup Enderrock ha distingit altres agents de la indústria musical catalana que aquest 2023 commemoren efemèrides significatives: els festivals Porta Ferrada, Sons del Món, Ítaca, Jardins de Pedralbes, Strenes i Talent; el circuit de sales Curtcircuit; els segells Fresh Sound New Talent i The Indian Runners; l'espai d'arts escèniques Kursaal; l'equipament Centre Cultural Albareda; i el programa de ràdio Catalunya Exprés Magazine. 

Tot plegat, en un acte celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en el qual s'han donat a conèixer els candidats finalistes als Premis Enderrock 2023 per votació popular de la 25a edició dels Premis de la Música Catalana. També s'han revelat tots els detalls de la gala de lliurament del dijous 9 de març a l'Auditori de Girona, que serà retransmesa a través d'una producció audiovisual conjunta de La Xarxa i TV3, així com per l'emissora musical iCat. El contingut de la gala s'ha ajustat de trenta a vint guardons i tindrà una durada prevista de dues hores. 

Alba Riera i Andreu Juanola, nous presentadors 

La commemoració del 25è aniversari de la gala es plantejarà com un acte de reconeixement als artistes catalans en el marc d'un gran programa musical que inclourà una aposta per la nova escena emergent, amb una dotzena d'actuacions. A més, serà el comiat de la parella humorística dels últims deu anys, Carles Xuriguera i Fel Faixedas, que donaran el relleu als comunicadors i col·laboradors d'"El suplement" de Catalunya Ràdio Andreu Juanola i Alba Riera, amb guió de Jordi Caballé. 

Els Catarres i Zoo, els més nominats 

Els artistes més nominats d'aquest any són Els Catarres -amb tres categories a millor disc, cançó i directe- i Zoo -amb tres categories a millor artista, videoclip i directe-. A més, en la llista dels grups i cantants més nominats han obtingut una doble nominació Julieta, La Pegatina, Lildami, Mariona Escoda, Oques Grasses i The Tyets. En les dues rondes de votació ja finalitzades s'han comptabilitzat 45.240 vots, cosa que implica un espectacular 21% d'increment respecte a l'edició anterior. Avui mateix, dimecres 8 de febrer, s'ha obert la tercera i última ronda de votacions a través del web www.enderrock.cat, que s'allargarà fins al 19 de febrer.  

 

Anar al contingut