Dilluns, a les 22.05

"El foraster" torna a TV3 per viure la Dansa de la Mort a Verges

Dilluns, a les 22.05, arriba a TV3 una altra temporada d'"El foraster". Quim Masferrer torna a agafar el cotxe per descobrir històries noves, plenes d'humor i d'emoció. I en Quim arribarà a Verges (Baix Empordà) per ser testimoni del retorn de la festa més esperada del poble.

"El foraster" viurà al costat dels veïns i veïnes la recuperació de la processó de Setmana Santa, amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, després de dos anys de pandèmia. 

L'Arnau, que interpretarà Jesucrist per segona vegada, està molt nerviós i demana consell als que l'han precedit en aquest paper. En Bi, que fa de soldat romà (aquí coneguts com a manages), li confessarà a en Quim que històricament aquest col·lectiu ha aixecat bastant el càntir. Però aquest també serà un any especial per a les manages: la Maria i la Gemma, mare i filla, seran les primeres dones a desfilar com a soldats romans en la processó. En Quim descobrirà tot un poble bolcat en el mateix somni: des d'en Josep, que reparteix els cartells, a les tres directores de l'espectacle, passant pels joves i els nens i nenes que interpreten els esquelets de la Dansa de la Mort. La Maria, encarregada del vestuari des de fa 50 anys, ho resumirà amb llàgrimes als ulls: "Avui veuràs de què és capaç el poble de Verges." 

I després es recuperarà el seu pas per Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà. És molt més que el municipi que acull un dels conjunts monàstics més importants d'Europa. I en Quim hi arriba amb la intenció de descobrir tant el monestir de Poblet, com el poblet que hi ha al costat del monestir. 

Per fer-ho, comptarà amb una ajuda inesperada, la de la Maite del Bar Solé, que coneix tot el poble, sap tot el que passa i té una idea molt clara de com li agradaria que fos el programa. Seguint les seves indicacions, en Quim coneixerà en Paco, el mestre vidrier del poble, i en Claudio, l'home que canta pel carrer. Amb en Cisco i en Dídac, sortirà a buscar tòfones per un paratge secret, i amb en Pere descobrirà el vincle que es pot arribar a establir entre dos bons amics pastors que pasturen en terres ben llunyanes. També coneixerà l'Alfons i en Joan, que mantenen obert el cinema del poble per autèntic amor a l'art, i en David, el guia més entusiasta, que ens acompanyarà a fer una visita espectacular pel monestir de Poblet. I per acabar, i també seguint les indicacions de la Maite, en Miquel ens delectarà amb un gran castell de focs artificials.

La nova temporada 

Així, "El foraster" viurà amb la gent de Verges, al Baix Empordà, la processó de Setmana Santa, que es va recuperar després de dos anys de pandèmia i que té en la Dansa de la Mort l'element més distintiu i reconegut arreu del món. Quim Masferrer també comprovarà per què el Serrallo és molt més que el barri marítim de Tarragona: és el més semblant a una república independent, marcada per la manera de fer i de viure dels pescadors.  

El programa visitarà Vilanova de Sau, a Osona, on Masferrer veurà de prop una de les imatges més emblemàtiques del país: el campanar de Sau. Al cor de les Terres de Ponent descobrirà Castellserà, un poble on ha agafat amb força la llavor de l'art i que té el Mag Lari entre els veïns més il·lustres. A més, farà parada a Vilaller, a l'Alta Ribagorça, on viurà una experiència inoblidable: sobrevolar l'Aneto, el cim més alt del Pirineu. 
 
A la Vall de Bianya, "El foraster" es perdrà pels espectaculars paisatges de bosc i muntanya de la Garrotxa i descobrirà un patrimoni romànic únic. Visitarà l'Ametlla de Merola, al Berguedà, una antiga colònia tèxtil on la tradició d'"Els Pastorets" es viu com una autèntica passió. Finalment, a Pratdip, al Baix Camp, Quim Masferrer coneixerà una misteriosa llegenda que farà que se senti més foraster que mai.   
 
"El foraster" ha reunit 474.000 espectadors de mitjana amb un 23,2% de quota. Destaca quan Quim Masferrer va visitar el Vendrell i el Montmell, que ho van veure 512.000 espectadors i va fer una quota del 25,6%. 

Anar al contingut