El documental "My friend", dedicat a la realitat dels refugiats a Grècia, rep el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació 2016

El documental ha estat guardonat en la categoria de televisió del XXI Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació que organitza el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Carles Prats i Paulí Subirà, directors de "My friend", han recollit el premi en una cerimònia presidida pel vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

La dels refugiats és, probablement, la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. Carles Prats, excorresponsal i actual conductor del "TN Migdia", va viatjar a Grècia per conèixer i explicar la realitat dels milers de demandants d'asil, bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees. Així va néixer el documental que avui ha estat distingit amb el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, que reconeix els treballs que han sobresortit pel tractament de valors de civisme i han exercit un determinat impacte social. El jurat dels premis als mitjans de comunicació ha estat presidit per la consellera Dolors Bassa i format pel director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls; la cap de l'Oficina de Comunicació del Departament, Laura Aubert, i els periodistes de reconegut prestigi Marc Colomer, Lluís Pellicer i Núria Solé. En la categoria de ràdio ha estat distingida "Ràdio Nikòsia", pel seu compromís per desarmar l'estigma, mentre el premi a treballs d'internet ha estat per al projecte "Identitats i Miralls", presentat per Salesians Sant Jordi-PES La Mina.

Pel que fa al premi en la categoria televisió, "My friend" retrata el drama de milers de persones que esperen començar una nova vida lluny de la guerra a Síria, l'Afganistan o l'Iraq i de la feina dels nombrosos voluntaris, molts d'ells catalans, de les petites ONGs i de les grans organitzacions com Metges Sense Fronteres, l'ACNUR o la Unió Europea.

Els protagonistes de "My friend" són els refugiats que van obrir les tendes i les vides - moltes d'elles històries colpidores- a l'equip de TV3. Els refugiats s'adrecen constantment als europeus amb l'expressió: "my friend" (amic meu), d'aquí el nom del documental, que es pregunta si des d'Europa es correspon el seu "my friend"?  Els hem tractat com es mereixien?

El documental va anar acompanyat d'un especial interactiu, amb què TV3 es va endinsar per primer cop en la producció de continguts exclusius en 360º. A tv3.cat/myfriend, els usuaris poden entrar virtualment a les tendes dels refugiats, passejar a través dels camps i veure'n el dia a dia. Situar-se al centre de més de 30 escenes captades al camp d'Idomeni i triar com moure-s'hi i on mirar, en una experiència immersiva, única i diferent per a cada usuari.

tv3.cat/myfriend

Anar al contingut