DISSABTE, A LES 23.15

"El documental" del 33 ret un homenatge a l'actriu Rosa Novell

Demà, dissabte, a les 23.15, s'estrena "El testament de la Rosa" a "El documental" del 33. En l'obra d'Agustí Villaronga es conversa amb Rosa Novell a l'etapa que l'actriu té el càncer.
Tot seguit, a les 00.10, la jove directora Anna Novell també homenatja la seva tia, Rosa Novell, amb el seu primer documental, "La Rosa".
"El testament de la Rosa"

"El testament de la Rosa"

"El testament de la Rosa" (dissabte, a les 23.15)

El juny de 2013 van detectar un càncer a l'actriu Rosa Novell. En la lluita contra la malaltia, el tractament li va afectar el nervi òptic i va quedar cega. Entre els seus treballs pendents hi havia la versió catalana d'una obra de teatre sobre la mare de Déu, "El testament de Maria", l'aproximació a aquesta obra es va acabar convertint en el seu propi testament.

L'actriu Rosa Novell es posa a la pell de Maria, la mare de Déu en aquesta peça audiovisual dirigida per Agustí Villaronga i basada en l'obra teatral "El testament de Maria" de l'irlandès Colm Tóibín. Una narració íntima i càlida on l'actriu reviu els temps convulsos que va viure el seu personatge i que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la humanitat: la mort del seu fill Jesús. La narració de la Passió i de la mort i resurrecció de Llàtzer donen peu a interrelacionar els successos bíblics amb les pròpies experiències.

"El testament de la Rosa", d'Agustí Villaronga, és una producció de Massa d'Or Produccions i El Testamento de María.

"La Rosa" (dissabte, a les 00.10)

L'Anna Novell té la sensació de no haver dit adeu a la seva tieta, morta al febrer de 2015, l'actriu catalana Rosa Novell. Per aquest motiu, organitza un sopar amb el seu cercle més íntim per construir la imatge de la seva tia i, alhora, aconseguir acomiadar-se'n. A través d'anècdotes i vivències faran reviure l'amiga, la companya de treball, la tia o la germana.

Per finalitzar els seus estudis, Anna Novell decideix graduar-se dirigint "La Rosa", el seu primer documental.

tv3.cat/documentals