El director de TV3 anuncia al Parlament l'estrena d'un nou programa cultural en horari de màxima audiència

La vicepresidenta de la CCMA i els directors de Catalunya Ràdio i TV3 han comparegut aquest matí al Parlament de Catalunya davant de la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat a la sessió de control parlamentari d'avui que treballa per dotar la televisió pública de més cultura a la programació: "Quan ens plantegem programes, sempre intentem que tinguin a veure amb la cultura. M'agradaria treballar més aquests espais explícitament culturals i que n'hi hagi més." Sobre aquesta qüestió, ha anunciat la intenció d'estrenar un programa cultural en horari de màxima audiència de cara a la nova temporada de tardor.

Pel que fa als índexs d'audiència de TV3, Sanchis ha explicat que ja s'han començat a implementar alguns canvis a la graella per revertir la situació actual i ha defensat la rapidesa amb què s'han pres algunes decisions no previstes per tal de recuperar a la televisió el lideratge que TV3 manté a internet. També ha fet saber que "aquest estiu TV3 no tancarà per vacances", al·ludint a les novetats que es podran veure durant els mesos de juliol i agost. Ja de cara al setembre, Sanchis ha dit que la programació del day time "canviarà radicalment".

En el seu torn de respostes, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha explicat que, sobre la moció 110 del Parlament de Catalunya, el Consell de Govern va valorar com orientar el seu compliment i està treballant per conjugar "el criteri expressat per aquest Parlament amb el compliment d'allò que estableix el procediment legal vigent, aprovat també per aquesta cambra". Llorach ha afegit que ja s'ha posat en contacte amb els diferents grups parlamentaris per sol·licitar una reunió amb els seus presidents.

Núria Llorach ha parlat també de la decisió del Consell de Govern pel retorn a l'FM de l'emissora iCat.cat i ha recordat que, des del primer moment, la seva retirada del dial ja es va preveure com a provisional i reversible, emmarcada dins del conjunt de mesures que van permetre salvar la viabilitat de Catalunya Ràdio i TV3 davant la caiguda dels recursos: "L'emissora no es va tancar, els seus continguts en gran part es van mantenir en l'emissió digital a través del web i l'aplicació per a mòbils, i també es va preservar la freqüència des de la qual havia emès fins llavors iCat fm". Llorach també ha afegit: "Avui, un cop restablerta l'estabilitat pressupostària, el Consell de Govern està satisfet d'haver pogut acordar el retorna d'iCat a l'FM, amb el suport econòmic del Departament de Cultura i amb l'objectiu de reforçar el nostre compromís amb la promoció i la difusió de la cultura."

Precisament sobre iCat, el director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha explicat que en la nova etapa s'apostarà per obrir l'oferta musical catalana a noves propostes i mostrar més diversitat de gèneres i estils, alhora que es mantindran les transmissions en directe dels festivals de referència. Gordillo també ha volgut remarcar que "iCat no ha de ser només una emissora musical, sinó també cultural" i ha avançat que s'està treballant en la possibilitat d'un programa dirigit al públic infantil per als matins del cap de setmana.

Al torn de respostes sobre audiències, Saül Gordillo ha valorat els resultats de l'EGM, que s'han conegut aquesta setmana: "Estem contents, però no eufòrics, perquè en volem més, hi ha molta feina a fer i queda molt recorregut per davant". Gordillo ha valorat positivament que els resultats de Catalunya Ràdio hagin estat de creixement en les dues últimes onades amb una programació nova i ha posat de relleu el lideratge d'"El Suplement" i de "Tot gira" al cap de setmana. També ha destacat la remuntada de l'audiència a les tardes amb el nou programa "Estat de Gràcia", amb un contingut fortament cultural.

ccma.cat

Anar al contingut