Javier Bardem protagonitza "El buen patrón"
Javier Bardem protagonitza "El buen patrón"

"El buen patrón", amb participació de TV3, de Fernando León de Aranoa i protagonitzada per Javier Bardem, a la Secció Oficial del Festival de Donostia

El Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià acollirà l'estrena mundial d'"El buen patrón", amb la participació de TV3, la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa amb Javier Bardem com a protagonista. La pel·lícula competirà en la Secció Oficial de la 69 edició del certamen, que se celebrarà del 17 al 25 de setembre i on León de Aranoa ha aconseguit la Concha d'Or per "Los lunes al sol" i la Concha de Plata a la Millor Direcció per "Barrio".

"El buen patrón" suposa el retrobament 19 anys després de l'equip que va fer possible "Los Lunes al Sol": el seu director i guionista Fernando León de Aranoa; el seu protagonista, Javier Bardem, i el seu productor Jaume Roures, responsables de l'èxit del film mereixedor de la mencionada Concha d'Or i nombrosos premis, entre els quals es troben 5 premis Goya, incloent-hi Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actor per Bardem. 

Ambientada també en el món de les relacions laborals, en aquesta ocasió, "El buen patrón" es presenta com el contraplà de "Los lunes al sol": una feroç i divertida sàtira protagonitzada per l'amo d'una empresa familiar, al qual dona vida Javier Bardem.

"Vaig presentar al Festival de Sant Sebastià les meves pel·lícules "Barrio" i "Los lunes al sol"; van ser premiades les dues, a la millor direcció i a la millor pel·lícula. Tornar amb "El buen patrón" significa tornar a un lloc molt estimat, ple de bons records. Amb un relat coral sobre les relacions laborals, travessat per la seductora personalitat del seu protagonista, un personatge carismàtic interpretat una altra vegada per Javier Bardem, i acompanyat de nou per Jaume Roures", ha dit Fernando León de Aranoa, escriptor i director de la pel·lícula.  

Acompanya a Bardem un extens repartiment en el qual destaquen noms com Manolo Solo ("Tarde para la ira" – Premi Goya al Millor Actor de Repartiment, "La isla mínima", "La peste"), Almudena Amor ("La abuela"), Óscar de la Fuente ("El silencio del pantano", "El reino", "La Valla"), Sonia Almarcha ("Verónica", "El reino", "Amador"), Fernando Albizu ("70 binladens", "Gordos", "White Lines"), Tarik Rmili ("La unidad", "La víctima número 8"), Rafa Castejón ("Cuento de verano", "Silencio en la nieve"), Celso Bugallo ("Mar adentro", "Los lunes al sol"), Martín Páez i Yael Belicha ("Vamos Juan", "Vota Juan").

"El buen patrón" és la desena pel·lícula com a director de Fernando León de Aranoa, la cinquena que produeix conjuntament amb la seva companyia Reposado P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO després de "Princesas" (2005) (3 Premis Goya, incloent-hi Millor Actriu per Candela Peña), "Amador" (2010), el documental "Política, manual de instrucciones" (2016) i "Un día perfecto" (2015), protagonitzada per Benicio Del Toro i Tim Robbins, guanyadora d'un Premi Goya al Millor Guió Adaptat per a León de Aranoa. També és la seva tercera col·laboració amb Javier Bardem després de "Los lunes al sol" i "Loving Pablo" (Secció Oficial Venècia 2017).

Sinopsi:
Básculas Blanco, una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d'una comissió de la qual depèn l'obtenció d'un premi local a l'excel·lència empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, Blanco (Bardem) intenta retornar a la seva empresa l'equilibri perdut: tracta de resoldre els problemes dels seus empleats travessant totes les línies imaginables.

'"El buen patrón", la nova pel·lícula de Fernando León de Aranoa, és una producció de Reposado P.C. i The Mediapro Studio i que compta amb la participació de RTVE, TV3 i ORANGE.

L'estrena a Espanya serà el 15 d'octubre distribuïda per Tripictures i MK2 Films és responsable de les vendes internacionals de la pel·lícula.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut