El balanç de dos mesos de confinament musical i la proposta musical dels mesos d'estiu del 33

Del 8 de juny fins a Sant Joan, el 33 arrencarà diàriament l'emissió amb unes peces resum de 5 minuts de durada amb 5 fragments de cançons a cada bloc. I durant els mesos d'estiu, el 33 mantindrà la seva proposta musical vinculada amb festivals i esdeveniments musicals que s'haurien d'haver celebrat o que se celebraran de manera diferent a causa del coronavirus

A punt d'acabar el mes de març, i com a reacció a la crisi que arribava associada a la pandèmia del coronavirus i que ha afectat directament el sector musical, l'Acadèmia Catalana de la Música i la CCMA van acordar de fer una crida al sector musical per donar visibilitat a la música a través del 33 durant el període de confinament.

Les emissions van començar el 5 d'abril, just una setmana després de fer la crida. Es va omplir de música la Setmana Santa i va esdevenir diària per obrir la programació del 33 des del 14 d'abril, l'endemà de Setmana Santa.

La crida va començar el 30 de març i va estar oberta fins al 15 de maig, un mes i mig. Del 5 d'abril i fins al 7 de juny, el 33 ha emès unes 260 propostes musicals diferents: al voltant de 160 cançons fetes des del confinament, 25 concerts enregistrats també en confinament, uns 60 concerts convencionals anteriors a la pandèmia i 13 documentals de l'àmbit musical. En conjunt, són més de 72 hores de música i 10 hores de documentals.

La varietat musical abasta pràcticament tots els gèneres: del cant coral al rock dur passant per pop, rock, rumba, hip-hop, rap, cançó infantil, cobla, flamenc, cantautors, orquestres simfòniques, música d'arrel, etc. I en diversos idiomes: català, anglès, espanyol, francès, alemany, aranès, italià i llatí principalment. I les durades han anat des de peces de corals que tot just fan un minut fins a les més de 3 hores del concert històric de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau Sant Jordi, el dia de Sant Jordi del 1994, que el 33 va fer en directe fa 26 anys i que mai més s'havia tornat a veure.

Del 8 de juny fins a Sant Joan, el 33 arrencarà diàriament l'emissió amb unes peces resum de 5 minuts de durada amb 5 fragments de cançons a cada bloc a partir de cançons ja emeses i agrupades temàticament: cantants confinats, duets confinats, cors confinats, "covers" confinats, etc. A més d'oferir encara algun concert producte de la crida amb l'Acadèmia.

Aquests mesos d'estiu el 33 mantindrà la seva proposta musical vinculada amb festivals i esdeveniments musicals que s'haurien d'haver celebrat o que se celebraran de manera diferent a causa del coronavirus. Així, hi ha propostes destinades a festivals com Primavera Sound, Sónar, Cruïlla, Peralada, Torroella de Montgrí, Grec, etc. I a esdeveniments com el Liceu a la Fresca, el 20 de juny, amb l'òpera "Carmen", en versió de Calixto Bieito, com estava programat, si bé recuperant-ne l'edició que es va fer al Liceu l'any 2010, quan es va estrenar. La presentació serà a càrrec de Carolina Rosich i Jofre Font, com ha estat els últims anys.

Tota la gestió, producció i realització d'aquest volum musical s'ha fet des del més estricte confinament, lluny de les instal·lacions de TV3, per un equip format pels realitzadors Toni Juanet i Joan Ramon Anguera, la producció de Laura Cuadrado, la programació de Ricard Mateu i la tria i selecció de continguts a càrrec de Jordi Serra, director del canal, i Lluís Cuevas.

tv3.cat/33

Anar al contingut