Diumenge, 29 de setembre, a les 21.55

El 33 estrena la sèrie documental "Viatges insòlits"

El diumenge 29 de setembre, a les 21.55, el 33 estrena la sèrie de documentals "Viatges insòlits". Tot seguit, a les 23.25, "Camins per anar a l'escola", un conjunt de treballs que se centren en les dificultats que han de superar cada dia milions de nens a tot el món per poder arribar a l'escola.

"Viatges insòlits", estrena, diumenge 29, a les 21.55

El primer capítol és a Bhutan, un regne situat al mig de l'Himàlaia on el govern intenta mantenir les tradicions i la puresa del país perquè els seus habitants siguin feliços. Per això mateix no els agrada el turisme massiu, i qui hi va ha de pagar 250 dòlars al dia i anar sempre amb un guia. En Tom investigarà si un viatge a aquest país sense semàfors i amb cases decorades amb penis serveix realment per ser més feliç.

En el segon capítol, en Tom viatja a Vanuatu, el país més perillós del món segons el World Risk Report de les Nacions Unides, per fer-hi la immersió dels seus somnis: a l'SS President Coolidge, un vaixell de guerra que es va enfonsar allà durant la Segona Guerra Mundial. A més, visitarà de prop un volcà i dormirà amb caníbals, sempre sota l'amenaça d'erupcions volcàniques, huracans i terratrèmols.

"Camins per anar a l'escola", diumenge 29, a les 23.25

"Camins per anar a l'escola" és una sèrie que explica com moltes famílies sense recursos de tots els continents tenen molt clar que el futur dels seus fills passa per la instrucció, i per això fan tots els esforços imaginables per donar-los l'oportunitat d'anar a l'escola. Però el camí per arribar-hi moltes vegades resulta molt més complicat del que ens podem arribar a imaginar. Hi ha nens que cada matí han de recórrer camins escarpats de muntanya, travessar boscos coberts de neu, desafiar animals salvatges o creuar zones de guerra per poder arribar a l'escola, conscients que només d'aquesta manera podran sortir de la misèria en què es troben.

El primer capítol, "Camins per anar a l'escola de la Chanda", explica la història d'una nena de 10 anys que viu a Jharia, una ciutat índia que es dedica a l'extracció de carbó. La Chanda i tots els seus amics, cada dia, abans d'anar a l'escola, es dirigeixen a la mina de carbó a cel obert per treballar-hi un mínim de dues hores. Allà, entre la maquinària i una calor infernal, recullen el carbó que poden per vendre'l després a la ciutat. Així ajuden la família a arribar a final de mes.

tv3.cat/33

 

Anar al contingut