Dimarts, a les 23.35

Dos treballs de la reusenca Anna Lofi, a "Curtcircuit taller", al 33

Demà, dimarts, a les 23.35, a "Curtcircuit taller", dues produccions de la fotògrafa i directora reusenca Anna Lofi sobre el tercer gènere a l'Índia i sobre la crisi dels refugiats

Una càmera heretada del seu avi Siscu va encendre la curiositat per la fotografia i el cinema documental d'Anna Lofi (Reus, 1993). Siscu Figueras va ser un dels privilegiats de la seva època en comptar amb un laboratori de fotografia analògica a casa, i l'Anna va conviure de petita amb aquesta passió familiar. També va absorbir la dels viatges, perquè va veure món amb els seus pares gairebé des del bressol. La barreja ha resultat tan brutal que avui conforma la vida d'aquesta aventurera, que gira pel món amb la càmera a sobre i en solitari.

"Curtcircuit taller" és una finestra oberta a les produccions d'estudiants de les escoles de cinema i audiovisuals de Catalunya, com l'EMAV, l'ECIB, Cine en Acción, Bande à Part, Escola d'Art i Disseny Pau Gargallo, entre d'altres, i de produccions de curtmetratgistes catalans independents.

Hijras, les filles dels Kinnars 

Durada: 18 minuts - Documental

Les hijras no són homes ni dones, no es consideren transgèneres, transsexuals ni homosexuals. Són el tercer gènere. Aquesta comunitat de l'Índia té més de quatre mil anys d'antiguitat i és una de les més desconegudes i estigmatitzades del món. Abans del colonialisme mogol i britànic, les hijras eren un personatge essencial de la societat i la religió hindú. Amb el canvi de mentalitat de la societat i l'arribada de l'homofòbia, aquesta comunitat es va veure condemnada a l'ostracisme.

Refugiats, sense refugi 

Durada: 2'- Documental

A les portes d'Europa des del 2015 hi ha una forta crisi humanitària. Milers de migrants de països com Síria, l'Afganistan, el Pakistan o Algèria es troben encallats a la ruta dels Balcans, davant d'una Europa que no els dona la benvinguda i tanca les fronteres. 

La ficció, l'animació, el documental i les noves arts i els efectes visuals, al 33.

twitter.com/curtcircuit33

facebook.com/curtcircuit33

tv3.cat/curtcircuit-33

Anar al contingut