Llum Delàs, Muhamadou Sowe i Gaspar Hernàndez (Foto: Bernal Almirall)
Llum Delàs, Muhamadou Sowe i Gaspar Hernàndez (Foto: Bernal Almirall)
DIUMENGE, A LES 22.45

Del "Resistiré" a la resiliència, a "L'ofici de (sobre)viure"

El diumenge 12 de juliol, a les 22.45, TV3 emet el quart i últim "L'ofici de (sobre)viure", amb Gaspar Hernàndez, sobre la idoneïtat de l'enfortiment emocional davant de l'adversitat, des de Fira de Barcelona

La crisi sanitària de la Covid-19 ha comportat també una greu crisi econòmica i social: pèrdua de llocs de treball, ERTOs que no s'han cobrat, negocis tancats... Una situació d'incertesa que té conseqüències psicològiques i emocionals. Davant d'una adversitat, algunes persones són capaces de trobar-hi el sentit per sortir-ne millor, més fortes. És el que es coneix com a resiliència, una capacitat innata de l'ésser humà que és fonamental per encarar situacions de dificultat.

L'últim especial de "L'ofici de (sobre)viure", amb Gaspar Hernàndez, es pregunta per què hi ha persones que s'enfonsen i d'altres que tiren endavant, i què fa que n'hi hagi de més resilients que d'altres. També dona eines per treballar la fortalesa emocional.

El Muhamadou Sowe va marxar de Gàmbia amb 15 anys. Quan va arribar a Catalunya dormia al carrer i gràcies a Càritas va aconseguir feina i formació. Ara, quan ja tenia estabilitat laboral i havia reagrupat la seva família, ha patit un ERTO i ha hagut de tornar a demanar ajuda a Càritas per menjar. Ell explica, al costat de la Llum Delàs, presidenta de la Fundació Roure, com viu aquesta situació i com l'està superant.

El Juan Niubó va fer reformes a la botiga de complements, a principis de març. El confinament va impedir-li la reinauguració i amb l'allargament de l'estat d'alarma l'ha hagut de tancar definitivament. Per a ell ha estat l'oportunitat per prendre la decisió de dedicar-se a la seva passió, la pintura. Un exemple de reinvenció com el del Xavier Guix, que fa anys va passar de ser actor a psicòleg.

La taula final del programa aprofundirà en les claus de la resiliència i en com aquesta "nova normalitat" post-Covid pot comportar un canvi de valors, amb el psicòleg Tomàs Navarro, autor d'"Eres más fuerte de lo que crees", i Anna Forés, doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació i experta en resiliència. Una taula final complementada amb els testimonis que han fet arribar els seus vídeos al programa.

 

tv3.cat/ofici

 

#OficiSobreviureTV3 

Anar al contingut