De Gispert demana a Sánchez-Camacho que doni explicacions a la cambra pel cas Mètodo 3

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Mònica Terribas, de Gispert també ha mostrat la seva preocupació per l'impàs que té ara el grup del PSC, a causa de la crisi interna del partit.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha demanat a la presidenta del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, que s'ho repensi i finalment s'avingui a comparèixer a la Cambra per donar explicacions del cas Método 3.

De Gispert creu que les seves explicacions poden aclarir molts dubtes, tenint en compte que s'ha tancat la investigació a nivell judicial. La presidenta ha dit que "la primera obligació d'un diputat és votar, participar en les comissions i és comparèixer, si es dóna el cas. Per tant, jo espero que la senyora Sánchez-Camacho reconsideri aquesta possibilitat de comparèixer perquè crec que ella que és diputada des de fa molts anys i també es senadora, no digui que no a una petició del Parlament de Catalunya."
 
 De Gispert també s'ha referit a la investigació judicial al diputat de Ciutadans Jordi Cañas per un presumpte cas de frau a Hisenda.
Considera que el seu futur com a diputat està en mans d'ell mateix i del partit, i ha recordat la presumpció d'innocència.
 
La presidenta de la Cambra també s'ha mostrat preocupada per l'impàs en què es troba el grup del PSC. Entén que el partit apliqui el seu codi ètic, i veu bé que la decisió de la direcció no hagi suposat, de moment, l'expulsió dels 3 diputats díscols. De Gispert ha destacat que "Quan ahir vaig saber que la primera decisió que havien pres era una suspensió cautelar, vaig descansar perquè vaig pensar que és important deixar passar una mica el temps, la rauxa, però això et permet mirar les coses d'una altra manera i que la decisió final pugui ser una decisió presa no només amb la rauxa, sinó amb el seny."
 
Finalment, De Gispert s'ha referit també a l'acord de la cambra per demanar al Congrés dels Diputats la competència per fer la consulta. Preveu que es pugui debatre entre març i abril, i que ho defensin els diputats del Congrés Josep Antoni Duran i Lleida, de CiU; Alfred Bosch, d'Esquerra, i Joan Coscubiela, d'Iniciativa.
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut