crims
crims

"Crims" arriba a Alemanya a través de la cadena ZDF

"Crims", la sèrie true crime de TV3 creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory i dirigida pel periodista Carles Porta es podrà veure a Alemanya a través de la cadena ZDF, que n'ha adquirit els drets.

"Crims" és la sèrie de truecrime, dirigida pel periodista Carles Porta, que tracta casos reals que han passat a Catalunya. A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè els van viure o perquè els van investigar.    

"Crims" va néixer a Catalunya Ràdio de la mà i la veu de Carles Porta l'any 2018 amb l'emissió d'un capítol cada setmana. És una producció de la CCMA que compta amb un equip de guionistes de Catalunya Ràdio i True Crime Factory. Des de llavors, les xifres d'audiència i descàrregues no ha parat de créixer. I aquesta temporada  es tancarà amb més de 190 episodis emesos.  

El programa, que relata crims reals, va fer el salt a TV3 l'any 2020 amb la primera temporada i capítols molt recordats com Brito i Picatoste. És un treball conjunt de la productora True Crime Factory, dirigida per Carles Porta i Goroka, la productora que encapçala Guille Cascante 

L'audiència de "Crims" ha estat des de la seva estrena un èxit rotund. El primer capítol, emès el febrer del 2020, va tenir 910.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 22,5%.   

Temporada a temporada, "Crims" ha anat superant records.El capítol més vist de l'última temporada va ser el primer, el de Marina Ruiz, i aquell dia va registrar el rècord històric del programa amb 689.000 espectadors de mitjana i un 30,9 % de quota de pantalla.  

"Crims" ha estat i és tot un èxit en audiència digital. Les seves reproduccions d'àudio i vídeo de totes les temporades i a totes les plataformes continuen al capdamunt de les llistes mes rere mes. 

L'excel·lent acollida del públic a "Crims" continua temporada a temporada i s'acompanya dels reconeixements i premis recollits, com el Premi Nacional de Comunicació al millor programa de ràdio, el Premi Ondas al millor programa de ràdio, el Premi Ràdio Associació 1924 al millor programa de televisió o el Premi Zapping al millor programa de televisió i millor presentador, entre d'altres.     

En paral·lel a l'emissió dels capítols de ràdio i tele, "Crims" també s'ha traslladat a la literatura amb la publicació de quatre volums de la Col·lecció Crims amb Carles Porta, editats per La Campana. Són "Tot el que llegireu és real", "Llum a la foscor", "La Noia de Portbou" i "Pecats capitals". 

La bona acollida de "Crims", en qualsevol dels seus formats, va dur a la productora Zoopa i al Palau Robert a proposar la creació d'una exposició immersiva que permetés als seguidors del programa i a la resta del públic conèixer de prop com treballa l'equip. L'exposició va superar els 150.000 espectadors. 

Ara els espectadors de la cadena alemanya ZDF se sumaran als que posen "llum a la foscor. 

 

Anar al contingut