DIJOUS 13 DE FEBRER

Catalunya Ràdio, a punt de tornar a casa dels oients en el Dia Mundial de la Ràdio

Demà dijous, 13 de febrer, tots els programes de Catalunya Ràdio acompanyaran els seus seguidors d'una manera especial, sortint dels estudis i desplaçant-se on els han proposat els oients. Des d'"El matí de Catalunya Ràdio", que serà a les Terres de l'Ebre, fins a "La nit dels ignorants", des de l'Hospital Clínic de Barcelona, passant pel "Popap" a Dinamarca, la ràdio nacional de Catalunya posarà l'audiència al centre de la programació, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio.

Catalunya Ràdio celebra per quart any consecutiu el Dia Mundial de la Ràdio amb les persones que cada dia ajuden l'emissora a ser el que és. D'aquesta manera, "El matí de Catalunya Ràdio" i tots els programes de l'emissora acompanyaran els seus seguidors arreu del territori des d'espais proposats pels mateixos oients.

"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, viatjarà a les Terres de l'Ebre, sacsejades pel temporal Gloria. Des de les 7.00 fins a les 13.00, Terribas presentarà el programa des de la cabana de Cal Faiges, a Poblenou del Delta, per acostar els oients a la realitat d'aquestes terres després del pas del temporal. Entre altres continguts, hi haurà a les 8.30 una entrevista a la consellera de Justícia, Ester Capella; una taula rodona amb representants dels diversos sectors afectats, que debatran sobre el futur del Delta; i entrevistes i actuacions musicals en directe del grup Xeic, que presentarà el seu últim disc "Delta", i del cantant ebrenc Miquel del Roig.

"Popap", amb Mariola Dinarès, volarà fins a Dinamarca, concretament a Allerod, una població situada a 31 quilòmetres de Copenhaguen, on coneixerem la Carme Querol, l'Ian, en Thomas i en John que, després de tres anys convidant el programa a casa seva, en aquesta edició han aconseguit que hi vagi per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio.

"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, oferirà el programa des de la perruqueria Imma Amills, de Mollet del Vallès. Un dels objectius que es proposen és que Juanjo Sáez es pugui arreglar el tupè, a més de conèixer les clientes que hi aniran dijous a la tarda. Durant el programa, parlaran amb el professor Pere Reyes i tres alumnes de quart d'ESO del Centre d'Estudis Mollet que fan "L'edat del pavo" a Ràdio Mollet, en antena des del 2009. I a l'especial "Estat Desgràcia", agafaran protagonisme desgràcies de perruqueries que explicarà Ignasi Taltavull.

L'"APM?", amb Xavi Cazorla, es desplaçarà a Gósol, al Berguedà. Núria Lagé els obrirà les portes de casa seva i, alhora, d'un dels restaurants del poble.

"La nit dels ignorants", amb Xavier Solà, tancarà el dia des de l'Hospital Clínic de Barcelona. A més de les trucades dels oients, el programa comptarà amb una entrevista telefònica a la consellera de Salut, Alba Vergés, i amb entrevistes en directe amb treballadors de l'hospital, així com amb connexions en directe amb la zona de la maternitat per conèixer els nens nascuts durant el Dia Mundial de la Ràdio.

Els informatius "Catalunya migdia" i "Catalunya nit" també celebren el Dia Mundial de la Ràdio. De les 14.00 a les 16.00, Òscar Fernández i Empar Moliner seran a casa de l'Angelina Torres, a Sant Cugat del Vallès, on també es desplaçaran els participants a la tertúlia: Malcolm Otero, Laura Pinyol i Imma Lucas. A partir de les 21.00, Kílian Sebrià i Laura Rosel emetran des de Lleida. Aprofitant que tindran una autoescola d'amfitriona, faran un recorregut radiofònic per la ciutat amb un dels cotxes de pràctiques. A més, conversaran amb alguns alumnes que han vingut a Catalunya procedents d'altres països i amb Nogay Ndiaye, portaveu de l'Associació Papers i Drets per a tothom. A la tertúlia, hi participaran els periodistes lleidatans Anna Sáez i Àlvar Llobet.

Els programes esportius viuran d'una manera especial el Dia Mundial de la Ràdio. Dijous, a partir de les 19.00, hi haurà transmissió del partit de la Copa ACB Barça-València amb el "Tot gira" a l'hora del "Tot costa". Durant el programa, Jordi Costa i Sònia Gelmà seguiran el partit des de casa d'un oient de Sant Just Desvern i connectaran amb Ernest Macià, que serà a Màlaga a la Copa ACB. Pel que fa a "El club de la mitjanit", amb Francesc Garriga, ha preparat una graderia per rebre els cinquanta oients escollits, entre centenars de peticions, al plató del programa, que oferirà les millors seccions setmanals del Club.

La Unesco va proposar el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio perquè és el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, el 1946. L'edició del 2020 fa una crida per la defensa de la diversitat.

Catalunya Ràdio estrenarà la primera emissió de publicitat 3D immersiva

El Dia Mundial de la Ràdio, els oients de Catalunya Ràdio seran els primers a sentir un anunci de publicitat immersiva. Amb aquesta iniciativa pionera a Europa, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals aposta per la innovació també en l'àmbit publicitari.

La CCMA oferirà la primera emissió de publicitat 3D als oients de Catalunya Ràdio, que, posant-se uns auriculars, podran sentir una experiència d'àudio immersiva. Serà en el marc del Dia Mundial de la Ràdio, en què l'emissora pública aposta per situar l'audiència al centre de tota una programació especial arreu del territori, que es podrà experimentar la sensació de situar-se al centre de l'acció d'una realitat sonora immersiva. D'aquesta manera, l'emissora pública estrena un nou format publicitari innovador de la mà del patrocinador, en el del Dia Mundial de la Ràdio.

#DiaMundialDeLaRàdio

#DinsTeu

catradio.cat/diadelaradio

catradio.cat
Anar al contingut