Catalunya Música transmetrà diumenge el concert matinal de François Leleux i l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 11 d'octubre, a les 11 del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori per oferir en directe el concert de l'oboista François Leleux i l'OBC dirigida per Lionel Bringuier, que interpretaran l'obertura de "Shéhérazade" de Maurice Ravel, el Concert per a oboè i orquestra KV 271k de W. A. Mozart i el ballet "L'ocell de foc", d'Ígor Stravinski. És un dels concerts de la temporada 2015-16 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.

El francès François Leleux està considerat arreu del món el millor oboista de la seva generació. Té una envejable carrera internacional, fruit sens dubte de la seva tècnica musical extraordinària i la seva refinada musicalitat, que li permeten desplegar arreu del món un amplíssim repertori que va des d'obres del barroc fins a composicions d'encàrrec dels músics actuals. Leleux treballa en exclusiva per al segell Sony Classical i des de la temporada 2012-13 és artista associat de l'Orquestra de Cambra de París.

Amb l'OBC, François Leleux afrontarà una de les pàgines més boniques de tot el repertori per al seu instrument: el Concert per a oboè i orquestra KV 271k de W. A. Mozart. La resta d'obres de la vetllada seran l'obertura "Shéhérazade" de Maurice Ravel i el ballet "L'ocell de foc", que és una de les obres coreogràfiques més representatives d'Ígor Stravinski. Va ser el primer encàrrec que li va fer Serge Diaghilev, fundador dels Ballets Russos de París. "L'ocell de foc" va aconseguir un èxit immediat i va consagrar l'inici de la carrera del compositor rus, que aleshores tenia només 28 anys.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa "Guia d'orquestra", que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí.

La transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut