"La Traviata".
"La Traviata".

Catalunya Música transmet "La Traviata" des del Metropolitan de Nova York amb les veus de Diana Damrau i Juan Diego Flórez

Dissabte, 15 de desembre, a les 19.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "La Traviata", de Giuseppe Verdi, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Diana Damrau, Juan Diego Flórez i Quinn Kelsey, entre d'altres, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Yannick Nézet-Seguin.

Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

L'aclamada soprano alemanya Diana Damrau i l'incombustible tenor Juan Diego Flórez tornen a actuar al Metropolitan de Nova York, i aquesta vegada, plegats, protagonitzaran l'òpera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, amb la direcció musical de Yannick Nézet-Seguin i la direcció escènica de Michael Mayer, en un muntatge enlluernador, ambientat al segle XVIII, que va canviant seguint les estacions de l'any.

Escrita a partir del llibret de Francesco Maria Piave, basat en l'adaptació teatral de la novel·la "La dama de les camèlies", d'Alexandre Dumas (fill), "La Traviata" es va estrenar al teatre La Fenice de Venècia, el 6 de març del 1852. És una de les tres òperes de l'anomenada "trilogia popular" de Giuseppe Verdi, on, a diferència de les obres anteriors, el compositor italià va fer protagonistes tres personatges vulgars (una prostituta de l'alta societat francesa, un bufó geperut i una gitana sòrdida) i en va destacar les característiques grotesques i els defectes. "La Traviata" va aconseguir un èxit excepcional des del dia de l'estrena, però també va rebre totes les crítiques que ja s'havien fet contra la novel·la en què estava basada, ja que la història de la cortesana que se sacrifica per amor i que apareix com una víctima de la societat no estava ben vista per la moral de l'època. Avui dia continua sent de les òperes més representades de la història.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut