Mariss Jansons (Foto: P. Meisel).
Mariss Jansons (Foto: P. Meisel).
DIVENDRES, A LES 20.00

Catalunya Música transmet la "Gran Missa" d'Anton Bruckner, des de Munic

Divendres, 25 de gener, a les 20.00, Catalunya Música oferirà en directe, des de la Herkulessaal de Munic, la "Gran Missa" d'Anton Bruckner, amb l'Orquestra Simfònica i el Cor de la Ràdio de Baviera, sota la direcció de Mariss Jansons.

Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

Mariss Jansons dirigirà per primera vegada, des que el director letó és a Munic, la Missa n. 3 en fa m, "Gran Missa", d'Anton Bruckner. És la tercera missa i última obra sacra que va escriure el compositor austríac abans de dedicar-se de ple al simfonisme. Bruckner la va compondre el 1867, tot i que no es va estrenar fins al 1872 a l'església imperial de Sant Agustí de Viena, sota la direcció del mateix compositor.

La interpretació d'aquesta obra simfonicocoral de grans dimensions comptarà amb un quartet de joves veus solistes format per la soprano britànica Sally Matthews, la mezzosoprano escocesa Karen Cargill, el tenor austríac Ilker Arcayürek i el baix rus Stanislav Trofimov.

A la primera part del concert la prestigiosa soprano alemanya Diana Damrau interpretarà els "Quatre últims Lieder" per a soprano i orquestra, de Richard Strauss. Una obra que està en sintonia perfecte amb el misticisme brucknerià.

El letó Mariss Jansons, considerat un dels directors d'orquestra més destacats del nostre temps, és el titular de l'Orquestra Simfònica i el Cor de la Ràdio de Baviera des del 2003. Els projectes conjunts amb el cor, que lidera Howard Arman, són alguns dels moments més esperats de la temporada de la prestigiosa orquestra bavaresa.

La transmissió en directe d'aquesta obra sacra estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut