Dissabte, 23 de febrer, a les 19.00

Catalunya Música transmet en directe l'òpera "Rigoletto" des del Metropolitan de Nova York

Dissabte, 23 de febrer, a les 19.00, Catalunya Música oferirà la transmissió en directe de l'òpera "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, des del Met de Nova York, amb les veus principals de Roberto Frontali, Nadine Sierra i Vittorio Grigolo, i el Cor i l'Orquestra del Metropolitan de Nova York, dirigits per Nicola Luisotti.

Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

El Metropolitan de Nova York torna a programar "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, amb l'espectacular posada en escena del director nord-americà Michael Mayer, que trasllada l'acció de l'òpera (ambientada originalment al segle XVI a Màntua) en un casino de Las Vegas del 1960 i que ja es va poder veure al Met el desembre del 2015. Durant les funcions de febrer i març es representarà amb les veus del baríton Roberto Frontali en el paper principal de Rigoletto, Nadine Sierra tornarà a donar vida a Gilda, la filla de Rigoletto (rol que ha estat clau en el llançament de la seva carrera com a estrella vocal del Met), i l'aclamat tenor italià Vittorio Grigolo interpretarà el paper del malvat duc de Màntua.

"Rigoletto" és una peça essencial del repertori operístic basada en un drama de Víctor Hugo, "Le roi s'amuse", i va ser censurada abans de l'estrena per la seva crítica a la monarquia de l'època. Aquest fet va comportar que l'immoral personatge concebut pel sobirà es convertís finalment en el de duc de Màntua. El resultat és un melodrama en tres actes i llibret de Francesco Maria Piave que ens situa a Màntua, Itàlia. Rigoletto, bufó del duc de Màntua, té una filla secreta que és seduïda pel duc. Els cortesans la rapten i la porten a palau creient que és l'amant de Rigoletto, que els insulta i els reclama la seva filla. Després de fer veure a la filla que el duc no l'estima, Rigoletto planeja la seva venjança.

L'òpera conté una de les àries més famoses de la lírica universal, "La donna è mobile", que representa un dels moments més brillants de l'òpera de Verdi, i la interpreta el duc de Màntua, en el que és un dels grans moments de lluïment del tercer i últim acte. "Rigoletto" es va estrenar l'11 de març de 1851 al Teatro La Fenice de Venècia.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant una setmana als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

Anar al contingut