Catalunya Música ofereix l'òpera "Don Carlo" dels Amics de l'Òpera de Sabadell

Demà, 9 de març, a les 20.30, Catalunya Música transmetrà, des del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, l'òpera "Don Carlo" de Giuseppe Verdi, amb les veus principals de Felipe Bou, Albert Casals, Maite Alberola i Carles Daza, entre altres; el Cor dels Amics de l'Òpera de Sabadell, i l'Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Daniel Gil de Tejada.

Els comentaris d'aquesta transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Ignasi Pinyol.

L'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell està afrontant el gran repte de la seva temporada: representar arreu de Catalunya "Don Carlo" de Giuseppe Verdi, una òpera que requereix un gran cor, una orquestra amb efectius amplis i uns solistes vocals d'alt nivell. Els joves cantants que estan afrontant el repte d'interpretar aquesta òpera a Sabadell i a vuit ciutats més dins del cicle Òpera a Catalunya són Felipe Bou, Albert Casals, Maite Alberola i Carles Daza, en els papers principals. La direcció musical va  a càrrec de Daniel Gil de Tejada i la direcció escènica de Carles Ortiz.

Estrenada l'11 de març del 1867, Giuseppe Verdi va escriure "Don Carlo" a partir del llibret de Camille du Locle i Joseph Méry, basat en el drama homònim de Friedrich Schiller. L'acció de l'òpera se situa primer a Fontainebleau, i comença poc abans de la signatura de la pau Cateau-Cambrésis (1559) entre Espanya i França. A l'inici de l'acte primer, l'infant espanyol Don Carlos arriba a França d'amagat del seu pare, el rei Felip II, per conèixer la princesa amb qui s'ha de casar, Elisabeth, a qui ha vist de lluny i se n'ha enamorat a primera vista.

Elisabeth i el seu patge Thibault s'han extraviat pel bosc i es troben Don Carlos. Elisabeth i Don Carlos comencen a parlar tots sols mentre el patge va a buscar la llitera. La conversa entre els dos joves acaba amb el reconeixement mutu i l'alegria de saber que estan destinats a casar-se, però aquesta felicitat es trenca brutalment amb la canonada que confirma la pau entre França i Espanya, que porta la notícia que el tractat entre els monarques comporta el casament d'Elisabeth, no pas amb Don Carlos, sinó amb el seu pare, el rei Felip II. Aquest casament arreglat serà el desencadenant d'un cúmul de desgràcies, enfrontaments i conspiracions que s'aniran desenvolupant al llarg de l'òpera.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut