Acord entre la CCMA i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les activitats d'aquest festival, el més important del món en l'àmbit del cinema fantàstic. Segons aquest acord, TV3 i Catalunya Ràdio seran mitjans oficials del Festival.

Demà, dijous 4 d'octubre, comença la 51 edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que comptarà amb la presència d'estrelles i professionals del cinema com Nicolas Cage, Ed Harris, Peter Weir, John Carpenter, Tilda Swinton, M. Night Shyamalan o Pam Grier. En aquesta edició, que s'allargarà fins al 14 d'octubre, a més de la Secció Oficial que contempla les últimes tendències del gènere fantàstic, destaquen les propostes de Noves Visions, Òrbita, Anima't i Seven Chances.

Els mitjans de la CCMA faran un ampli seguiment de les activitats del Festival, i diferents programes i espais de TV3 i Catalunya Ràdio oferiran els seus continguts des de Sitges. A més, segons l'acord entre les dues institucions, TV3 i Catalunya Ràdio seran mitjans oficials del Festival.

El Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges ofereix al cinema fantàstic d'arreu del món un marc estimulant de trobada, exhibició, presentació i projecció.

Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s'ha convertit en una cita ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències i les noves tecnologies aplicades al cinema i a la producció audiovisual.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat