Nairobi

El cant de la Sibil·la, el flamenc i la dieta mediterrània també reben el reconeixement de patrimoni de la humanitat

La Unesco ha analitzat a la reunió que ha tingut lloc a Nairobi les 47 candidatures que optaven al reconeixement de patrimoni cultural immaterial de la humanitat i, a més dels castells, altres candidatures també han aconseguit incorporar-se a aquesta llista tan prestigiosa. És el cas del cant de la Sibil·la -que s'escenifica a les esglésies de Mallorca cada any el 24 de desembre-, la dieta mediterrània i el flamenc. Arreu del món, hi ha hagut altres manifestacions que també s'han declarat patrimoni cultural immaterial de la humanitat, com ara la dansa de la huaconada i la dansa de les tisores, del Perú, o la festa dels Parachicos i un cant tradicional indígena, la Pirekua, totes dues, manifestacions mexicanes.

Actualitzat
La Unesco ha fet públic, al web, les manifestacions culturals que incrementaran la llista de patrimoni cultural immaterial de la humanitat. La podeu consultar aquí.

Primeres reaccions

Pocs minuts després de fer-se públic el reconeixement a la dieta mediterrània, la consellera de Salut, Marina Geli, ha mostrat la seva satisfacció: "Aquest lideratge ha valgut la pena", ha sentenciat la consellera, que advoca per promocionar la dieta mediterrània com un "valor afegit". La candidatura de la dieta mediterrània es va començar a treballar l'any 2004 de forma conjunta per Espanya, Grècia, Itàlia i també el Marroc i la va coordinar la Fundació Dieta Mediterrània.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut