Madrid

Chaves considera "intolerable" una manifestació prèvia a la sentència sobre l'Estatut

El vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial considera "intolerable" una manifestació prèvia a la sentència sobre l'Estatut que des de fa tres anys té pendent el Tribunal Constitucional. Manuel Chaves considera que la proposta que aquest dilluns va llançar Carod-Rovira comportaria una pressió cap a l'alt tribunal que no s'hauria de produir.

Actualitzat
Manuel Chaves ha rebutjat que es faci una manifestació abans que el Tribunal Constitucional decideixi sobre el recurs a l'Estatut català. Precisament aquesta va ser la proposta que aquest dilluns va fer el vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

El ministre de Política Territorial considera que una marxa abans de la sentència del TC suposaria una pressió excessiva. Chaves ha afegit que espera que l'alt tribunal declari la constitucionalitat d'un Estatut que ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya i majoritàriament per les Corts espanyoles.

Carod: "Era una opinió personal"

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va ser qui va proposar que es fes una manifestació en defensa de l'Estatut abans que s'hi pronunciés el Tribunal Constitucional.

Carod-Rovira, aquests dies president en funcions, ha reivindicat el dret "democràtic irrenunciable, bàsic i legítim" de la societat catalana a manifestar-se i ha tornat a defensar que la mobilització es convoqui abans de la sentència perquè després només servirà "per lamentar-se quan el mal ja està fet". "Sempre és millor la prevenció que la queixa".

El vicepresident ha matisat que la seva posició és una "opinió estrictament personal" perquè "els governs no convoquen manifestacions. Això ho fa la societat civil". Carod ha explicat que el govern encara no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió, però ha anunciat que la plantejarà a la primera reunió formal de l'executiu, que tindrà lloc la setmana vinent, i confia que els socis de l'executiu hi donaran suport.

Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya-Verds, soci del govern d'Entesa, i Ciutadans es van oposar a la proposta llançada per Carod-Rovira, que els ha demanat que "no es posin nerviosos".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut