Mobilització de Nunca Máis després de la sentència pel "Prestige".
Nunca Máis no cedeix. (Foto: EFE)
Galícia

Nunca Máis pensa recórrer la sentència del "Prestige" davant els tribunals espanyols i europeus

Nunca Máis recorrerà la sentència absolutòria del "cas Prestige". La plataforma està disposada a portar el cas fins al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, si és necessari. Mentrestant, l'Advocacia de l'Estat presentarà un recurs de cassació contra l'absolució del capità del "Prestige". Des de l'Estat es vol que es considerin les responsabilitats civils del desastre ecològic derivades del delicte de desobediència del capità.

RedaccióActualitzat

Nunca Máis està disposada a no cedir davant la sentència absolutòria del "cas Prestige". La plataforma vol presentar batalla davant els tribunals espanyols i europeus per reclamar una sentència justa. El portaveu de Nunca Máis, Xaquín Rubido, assegura: "Esgotaran la via judicial espanyola fins al Tribunal Constitucional. I finalment anirem a Europa, al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg per reclamar justícia. La nostra desconfiança amb la justícia espanyola és evident".

En canvi, les confraries de pescadors de Galícia, Astúries i Cantàbria han decidit no recórrer davant les possibilitats pràcticament nul·les que la iniciativa prosperi. Sí ho farà la Junta de Galícia i també el govern espanyol. L'Advocacia de l'Estat presentarà aquest dimecres l'escrit de recurs de cassació contra la sentència. A la sessió de control al govern, el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha anunciat que recorreran contra l'absolució del capità. L'escrit considera que els fets qualificats com a desobediència són un delicte contra el medi ambient i que, per tant, caldria imposar responsabilitats civils derivades d'aquest delicte.

El tribunal encarregat de jutjar el "cas Prestige" va decidir la setmana passada absoldre de la catàstrofe els tres acusats. Segons la sentència, cap dels acusats no són culpables d'un delicte mediambiental. Un d'ells, però, el capità de l'embarcació, el van condemnar a nou mesos de presó per desobediència.

 

 

 

Anar al contingut