Carmen Maura rep a Sant Sebastià el Premi Donostia a la seva trajectòria.
Carmen Maura rep a Sant Sebastià el Premi Donostia a la seva trajectòria. (Foto: EFE)
Sant Sebastià

Carmen Maura diu que espera "obrir camí" al Premi Donosti a altres actrius espanyoles en rebre el guardó

L'actriu madrilenya ha rebut el Premi Donosti a la seva trajectòria "sòlida i espectacular" al festival de Sant Sebastià. Ho ha fet a més en una edició on ha presentat fora de concurs "Las brujas de Zugarramurdi". Maura ha admès que li ha fet "molta il·lusió" ser la primera espanyola que rep "un premi que s'ha atorgat a tantes estrangeres".

RedaccióActualitzat
L'actriu madrilenya Carmen Maura ha rebut el Premi Donostia a la seva trajectòria "sòlida i espectacular" al festival de Sant Sebastià. Ho ha fet a més en una edició on ha presentat fora de concurs "Las brujas de Zugarramurdi", la nova pel·lícula del cineasta Álex de la Iglesia. Precisament, el director, acompanyat dels actors Mario Casas i Hugo Silva, ha estat l'encarregat de donar el guardó a l'actriu madrilenya de 68 anys, de qui ha dit:  "Ens queda la millor Carmen, la Carmen del futur i, per això, li hem donat aquest premi".

Maura ha rebut el guardó visiblement emocionada i amb una sala plena a vessar que l'ha acollit dempeus amb un fort aplaudiment. L'actriu, que ha dedicat el premi als seus pares i als seus fills, ha admès que li ha fet "molta il·lusió" ser la primera espanyola que rep "un premi que s'ha atorgat a tantes estrangeres" i ha manifestat que espera que aquesta sigui una manera d'obrir camí perquè arribi el dia en què moltes actrius espanyoles puguin presumir de tenir un guardó que també tenen Maryl Streep i Jessica Lange".

Abans, el fetsival ha acollit "Family tour", "opera prima" de Liliana Torres, sorgida de l'ESCAC, amb Núria Gago com a protagonista. Es tracta d'un retrat familiar autobiogràfic en què Gago és l'única actriu, inserida en l'entorn familiar real de la directora, qui amb la pel.lícula va viure una catarsi amb què va aprendre a acceptar la seva pròpia família.

En el festival també hi ha hagut pel·lícules que reflecteixen altres etapes de l'experiència humana. Annette Bening, per exemple, protagonitza "La mirada del amor", un drama sentimental sobre persones de mitjana edat en què l'actriu interpreta una dona que s'enamora d'un home clavat físicament al seu marit mort 5 anys abans.
Anar al contingut