Luis Linde, un dels més ben situats per encapçalar el Banc d'Espanya.
Luis Linde, un dels més ben situats per encapçalar el Banc d'Espanya.
Madrid

El govern espanyol nomena conseller del Banc d'Espanya Luis Linde

El Consell de Ministres ha nomenat Luis Linde com a nou conseller del Banc d'Espanya. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha fet públic el nomenament, ha destacat la seva "acreditada experiència" en el sector financer "durant molts anys". Tot i entrar al Consell d'Administració, no ho farà en la comissió executiva, on els nomenaments es fan d'acord amb la seva composició.

RedaccióActualitzat
Linde, que substitueix en el Consell d'Administració Vicente Salas, nomenat pel PSOE, entra així en la cursa per ocupar el càrrec de governador, que ara encapçala Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i que acaba mandat el 12 de juliol que ve. Si també és nomenat membre de la comissió executiva del Banc d'Espanya, Linde podria seguir la trajectòria dels dos últims governadors de la institució, Fernández Ordóñez i Jaime Caruana.

Linde encapçala les travesses per dirigir l'ens monetari, com també Fernando Bécker i Antonio Sáinz.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va avançar dilluns que ja té pensats el proper governador i subgovernador del Banc d'Espanya i que li traslladarà la seva proposta al president espanyol, Mariano Rajoy.
Anar al contingut