El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, en una roda de premsa per valorar les proves d'estrès als bancs
El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, en una imatge d'arxiu.
Madrid

Denuncien davant la Fiscalia de l'Estat Fernández Ordóñez i Caruana per "innacció"

La Confederació Intersindical de Caixes ha presentat una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra l'actual governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i el seu predecessor, Jaime Caruana, segons ha pogut saber "El matí de Catalunya Ràdio". El sindicat assegura que tots dos estaven al cas que les entitats financeres estaven treballant amb molt de risc i de les possibles conseqüències si la situació de l'economia empitjorava, i no van fer res per frenar-ho.

RedaccióActualitzat
El sindicat té a les seves mans una carta de l'Associació d'Inspectors del Banc d'Espanya, del maig del 2006, en què alertava tant l'aleshores ministre d'Economia, Pedro Solbes, com el governador del Banc d'Espanya, Jaime Caruana. Segons el sindicat, Miguel Ángel Fernández Ordóñez n'estava al cas perquè era membre de la direcció de la institució.

El vicepresident de la Confederació de Caixes, Jordi Campins, ha manifestat que els governadors del Banc d'Espanya podrien haver incorregut en un delicte de prevaricació per "inacció i incompliment de les seves obligacions".

La denúncia la van presentar a principis d'any. La fiscalia, però, va rebutjar investigar-ho per falta de dades i va emplaçar el sindicat a presentar la denúncia al jutjat.
Anar al contingut