Lliga Europa

Athletic Club, València i Atlètic de Madrid passen a les semifinals de la Lliga Europa

L'Athletic Club de Bilbao, el València i l'Atlètic de Madrid s'han classificat per a les semifinals de la Lliga Europa. Els de Bielsa, que tenien un 2-4 de l'anada, han empatat contra el Schalke a San Mamés (2-2). L'Atlètic de Madrid, que tenia un 2-1 d'avantatge, ha guanyat el Hannover a Alemanya (1-2). Finalment, el València, amb un clar 4-0 davant l'AZ Alkmaar, ha remuntat el 2-1 advers de l'anada.

Duels a les semifinals (19 i 26 d'abril):

Atlètic de Madrid - València
Sporting de Lisboa - Athletic Club

Per segona vegada a l'història tres equips de la Lliga espanyola s'han classificat per jugar les semifinals de la Lliga Europa, l'antiga Copa de la UEFA. La primera va ser la temporada 2006-2007.

A Mestalla, el València no ha fallat i ràpidament ha neutralitzat el 2-1 que portava l'AZ Alkmaar. Al quart d'hora de joc, Adil Rami, que es va perdre per sanció el partit d'anada, ha obert el marcador de cap. No havien passat ni dos minuts quan novament el francès Rami a passada de Soldado ha tornat a marcar. El 3-0 l'ha fet Jordi Alba després d'una assistència de Soldado, que no ha marcat, però ha intervingut en dues de les 4 accions de gol. El 4-0 definitiu ha pujat després una acció de força de Jordi Alba per no donar per perduda una pilota que posteriorment ha definit Pablo Hernández.

L'Athletic de Bilbao ha fet valer el 2-4 de l'anada, però ha hagut de treballar de valent davant el Schalke 04 que s'ha avançat en el marcador gracies a Huntelaar. Abans d'arribar al descans els bascos han aconseguit el gol psicològic firmat per Ibai Gómez. Al començament de la segona part l'incombustible Raúl ha animat l'eliminatòria fen l'1-2. No obstant, la remuntada alemanya no s'ha produït i l'equip de Bielsa ha tancat el partit gràcies a Susaeta que ha fet el 2-2 final.

Tampoc ha fallat l'Atlètic de Madrid en el seu desplaçament a Alemanya. El 2-1 de l'anada davant del Hannover era tranquil·litzador, però calia rematar la feina. Una gran jugada personal d'Adrián ha suposat el 0-1. Quan faltaven 9 minuts per al final Diouf ha empatat a 1-1 pel Hannover, que tot seguit s'ha llençat a buscar la pròrroga. Llavors una gran jugada de la davantera atlètica, culminada per una canonada de colombià Falcao, ha donat la tranquil·litat a l'Atlètic de Madrid que ha acabat guanyant per 1-2.