La seu de l'FMI a Washington
La seu de l'FMI a Washington
Washington

L'FMI preveu dos anys de recessió de l'economia espanyola, que caurà un 1,7% el 2012 i un 0,3% el 2013

Els Fons Monetari Internacional (FMI) revisa a la baixa l'economia mundial per al 2012 i el 2013 i, en el seu informe de previsions, estima que l'economia espanyola es contraurà durant els dos pròxims anys. El PIB espanyol caurà un 1,7% aquest any 2012 i es contraurà un 0,3% l'any vinent. Segons publica l'agència italiana Ansa, Espanya i Itàlia seran les dues úniques grans economies que no creixeran. L'informe íntegre de l'FMI es publicarà el 24 de gener.

RedaccióActualitzat
Espanya estarà en recessió com a minim aquest any i el vinent, segons reflecteixen les previsions de l'FMI. La institució, que ja havia apuntat que revisaria a la baixa les seves perspectives de creixement publicades al setembre, pronostica que l'economia espanyola caurà un 1,7% aquest any i un 0,3% el 2013.

Segons ha avançat l'agència italiana Ansa, aquesta rebaixa de perspectives s'emmarca en una revisió a la baixa general per a l'economia mundial, que creixerà un 3,3% aquest any i un 4% el vinent, set i cinc dècimes menys del que havia previst a l'octubre. Aquesta caiguda és especialment dura a la zona euro, que patirà una contracció del 0,5% aquest 2012 (inicialment el Fons havia previst una expansió de l'1,1%) i creixerà un 0,8% el 2013.

Entre els principals països de l'eurozona, les perspectives de l'FMI assenyalen que Alemanya creixerà un 0,3% aquest any, un punt menys del que estimava a la tardor, i un 1,5% el 2013. Per la seva banda, el PIB de França creixerà un 0,2% i un 1%.

A l'altre costat de la balança hi ha Itàlia, que veurà com la seva economia registrarà un descens del 2,2% del PIB  (en contra del creixement del 0,3% previst) i seguirà en recessió el 2013, quan retrocedirà un 0,6%. Segons l'organisme, Itàlia i Espanya seran les dues úniques grans economies que no aprofitaran la recuperació generalitzada apuntada per l'FMI per al 2013.

Caldrà esperar al 24 de gener, quan es publiqui l'informe de previsions de l'FMI, per  contrastar si finalment es confirmen aquests pronòstics.

Anar al contingut