Madrid

Mas posa el pacte fiscal com a condició per donar suport al futur govern espanyol

El president de la Generalitat, Artur Mas, posarà l'aprovació del pacte fiscal per Catalunya com a condició d'un hipotètic suport de CiU al futur govern espanyol. Mas, que ha participat en un esmorzar informatiu a Madrid, ha parlat del deute català com "un tumor que controlarem per evitar que faci metàstasi", però ha dit que aquest seria molt més fàcil d'absorbir si no arrossegués un dèficit fiscal crònic del 9%. Mas ha reconegut que Catalunya "té un empatx de deute", però ha lloat la societat catalana pel seu "alt grau de responsabilitat" per fer-hi front i assumir les retallades. En últim lloc, ha demanat a José Luis Rodríguez Zapatero que aclareixi si serà o no el candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals.

Actualitzat
El president de la Generalitat assegura que qualsevol partit que governi Espanya en la pròxima legislatura ha de saber que ha d'arribar a un pacte fiscal a Catalunya si vol tenir el suport de CiU: "Si es vol a CiU de manera estable, permanent, donant suport, aleshores la condició és que la nostra proposta de pacte fiscal sigui tinguda en compte". Ho ha dit en un esmorzar informatiu del fòrum Nova Economia, on ha recordat que el dèficit fiscal crònic que té Catalunya dificulta poder posar fi al deute existent.

El president de la Generalitat ha indicat que actualment Catalunya "té un empatx de deute" que afectarà les inversions, però que és una retallada que cal assumir per trencar el cercle viciós que genera amb els interessos.

"Estem en un punt delicat que cal trencar i estem disposats a fer-ho", ha dit Mas, que ha lloat la "maduresa" i l'"alt grau de responsabilitat" de la societat catalana a l'hora d'assumir les retallades.

"Podríem dir que tenim un tumor, però el controlarem i no farà metàstasi", ha afirmat davant dels empresaris.

Mas ha dit que després de 90 dies al govern valora l'esforç que han fet els catalans a l'hora d'assumir que és hora d'estrenye's el cinturó i que és un signe de maduresa que crea confiança de cara als pròxims temps.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut