Madrid

El Tresor Públic aconsegueix adjudicar 3.000 milions en bons, però a un 4,5% d'interès

El Tresor espanyol ha superat la primera col·locació de deute de l'any, encara que a un interès alt, del 4,5%. S'han adjudicat pràcticament 3.000 milions d'euros en bons a cinc anys a aquest preu, el més elevat des del juliol del 2008. L'anterior subhasta dels bons a cinc anys, que va ser el 4 de novembre, es va saldar amb un interès del 3,6%. Ara ha pujat, tot i que està per sota del que va aconseguir dimecres Portugal, que va fregar el 7% i que es va considerar un èxit. Grècia també va col·locar deute aquesta setmana a un interès inferior al que es podia preveure. L'èxit de les emissions de deute ha animat la borsa espanyola, que aquest dijous ha obert també amb tendència alcista.

Actualitzat
L'Ibex-35 pujava pràcticament un 2% cap a les 11 del matí, després de fer-se públic el resultat de la subhasta. El principal indicador de la borsa espanyola ha obert amb un increment de l'1%, que l'ha situat per sobre del llindar dels 10.200 punts.

Com ja ha passat en les últimes subhastes del Tresor, la demanda (6.300 milions d'euros) ha superat amb escreix tant l'import adjudicat finalment (3.000 milions) com el que estava previst inicialment (entre 2.000 i 3.000 milions).

El precedent d'emissions a cinc anys, al novembre, es va tancar amb l'adjudicació de 3.300 milions a un interès del 3,6%, un percentatge superior al 2,9% de la subhasta anterior.

Aquesta emissió de títols arriba precedida de l'èxit de la de deute portuguès, que dimecres va aconseguir una acollida més bona del que s'esperava. Aquest precedent enmig dels rumors sobre un possible rescat de l'economia d'aquell país ha estat un dels revulsius de les borses, que dimecres van viure una sessió d'eufòria. Amb el millor comportament de tot el continent europeu, l'Ibex-35 del mercat espanyol va pujar un 5,42%, l'alça més important en 8 mesos, i va superar els 10.000 punts.

La prima de risc dels països de la perifèria de l'euro es moderava després de saber-se els resultats de la subhasta de Portugal. En el cas d'aquest país, se situava en 408,7 punts bàsics, mentre que el diferencial del deute espanyol es mantenia a l'entorn dels 250 punts bàsics després d'haver superat el llindar dels 260 punts els últims dies.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut