Manual d'ús

2.2.1.9. Disseny d'escenografia

El disseny dels espais compleix amb la funció de crear un entorn on passi l’acció que, d’una banda, aculli i potenciï l’esperit i la vocació del programa, i de l’altra, ofereixi unes condicions funcionals òptimes per situar i moure els elements tècnics de producció televisiva.

Concebem l’espai televisiu com un tot i vetllem perquè els elements que el configuren (attrezzo, mobiliari) mantinguin l’harmonia.

Els responsables del programa, conjuntament amb els de disseny d’escenografia, valoren si l’acció se situa en un decorat de construcció, un espai natural o un entorn virtual. En cas que es tracti d’un espai natural, la localització es fa comptant amb la participació del departament d’escenografia.

Els decorats són adequats a les mides i característiques de les instal·lacions on s’han de muntar i de fàcil construcció, respecten les normes de seguretat, s’ajusten a les disponibilitats de producció del programa i són fàcils de transportar i emmagatzemar.

Per assegurar un bon resultat final, el departament d’escenografia treballa, coordinat pel responsable d’imatge del programa, amb els altres departaments artístics, especialment amb disseny d’il·luminació i disseny gràfic.

TEMES:
RigorQualitatImatge corporativa
Anar al contingut