Xavi i Frenkie de Jong s'abracen després de la victòria 0-4 al Bernabéu (Reuters)
BARÇA

Xavi, convençut que la victòria al Bernabéu marcarà el futur del Barça

El tècnic blaugrana s'ha mostrat satisfet amb el resultat, però creu que el resultat podria haver estat molt superior

Confiança. Això és el que s'enduen el Barça i Xavi Hernández, a més dels 3 punts, del Santiago Bernabéu. Tot plegat després que els blaugranes hagin demostrat que el caràcter guanyador no és un fet puntual i que ha arrelat de nou en l'ADN Barça. El tècnic de Terrassa s'ha mostrat molt feliç pels seus jugadors i pel barcelonisme, durant la roda de premsa posterior al clàssic d'aquest diumenge, en què els culers n'han marcat quatre al Reial Madrid.

A més d'entrenador del Barça, soc culer i avui és un dia per gaudir. Penso que aquest és el millor club del món, ho sento des de petit

Un Barça que ha canviat en 90 minuts la inèrcia perdedora dels últims clàssics, aprofitant el bon nivell assolit en els últims temps. Un fet que, segons Xavi Hernández, demostra que aquest és el camí i el model de joc a seguir pel Barça, i que aquest equip està al nivell dels millors. Malgrat això, el de Terrassa ha dit que no creu que enguany es pugui guanyar la Lliga, però que l'equip hi anirà fins al final.

El Madrid només porta tres derrotes, i hauria de perdre tres partits més. Nosaltres, hem de guanyar els nostres partits

El primer clàssic al Bernabéu amb Xavi com a entrenador

Per a un entrenador novell com Xavi, una victòria d'aquestes característiques al Bernabéu és una injecció de moral absoluta. Tot i això, el tècnic ha posat l'accent en els seus jugadors, mostrant-se molt feliç per ells.

No la sento com una victòria personal, és una victòria de grup, de família... Jo no vull una victòria personal, sinó per al Barça

Els demanem que siguin solidaris, corrin, treballin, ajudin a l'equip... som una família molt bona dins del vestidor

Malgrat les bones sensacions, Xavi Hernández ha exigit més als seus jugadors en la recta final del partit, i fins i tot se l'ha pogut veure enfadat. I és que el tècnic del Barça té clar que les obligacions són les mateixes, es guanyi 0-4 o 0-1. A més, la victòria podria haver estat més àmplia, si s'haguessin materializat les nombroses ocasions que ha tingut l'equip blaugrana.

Per jugar bé a futbol has de jugar els 90 minuts. Ens hem d'emprenyar quan perdem pilotes. Hi ha hagut moments a la segona part que m'he emprenyat i és per això. Es podria haver jugat millor a l'últim tram

Tres punts al sarró i una victòria que, segons Xavi, pot canviar la dinàmica del present i del futur d'un equip que torna a creure en ell mateix.