Vila-sana, un club carregat d'il·lusió (@hoquei_vilasana)
Hoquei patins

Vila-sana, el club miracle connectat amb "Crims"

Fundat l'any 2003 en un poble amb 700 habitants, el club presidit pel germà de Carles Porta aspira a estrenar el seu palmarès convertint-se en el millor d'Europa

Redacció Esport3Actualitzat

La història del Vila-sana és recent, però s'explica per anys de feina feta a consciència i sense errar el tret. El seu president, Ramon Porta, n'és també el fundador. La creació de l'entitat, l'any 2003, respon a la necessitat de la mainada del poble de tenir activitats extraescolars. A poc a poc, l'equip femení ha anat pujant esglaons i guanyant notorietat fins a arribar a competir amb els equips favorits a les competicions nacionals. 

Després de pujar a la màxima categoria l'any 2017, el Vila-sana va fer una aposta ambiciosa l'any 2021 i va fitxar jugadores de categoria internacional com les argentines Luchi Agudo -considerada per molts la millor del món- i Valentina Fernández, la portera portuguesa Sandra Coelho o la catalana Laura Barcons, procedent del Voltregà. 

Al costat d'aquests reforços, però, el Vila-sana ha continuat treballant la base i compta amb més d'un centenar de jugadores i jugadors de les diferents categories i fins i tot una residència per a jugadors. 

Aquest protagonisme creixent ha servit perquè l'equip d'hoquei rivalitzés amb l'altre orgull de la localitat del Pla d'Urgell, el periodista Carles Porta, director de l'exitós programa de TV3 i Catalunya Ràdio "Crims". Entre aquests dos elements hi ha una connexió claríssima, ja que el responsable de "Crims" és germà del president del club. I oncle de dues de les jugadores de l'equip, Victòria i Maria Porta.  

El Vila-sana no té encara cap títol al seu palmarès, i el primer podria ser una Champions.  

  

Anar al contingut