FUTBOL

Víctor Valdés, expulsat en el partit de presentació amb l'Horta

Víctor Valdés continua fent gala del seu temperament i l'última mostra és l'expulsió en la seva presentació amb l'Horta contra el Vilafranca

Imma Casares Ferreiro

Víctor Valdés té trenta-vuit anys, però l'edat no estova un esperit indomable. L'exporter i exentrenador del juvenil del Barça ara dirigeix la Unió Atlètica d'Horta de la Tercera Divisió. Diumenge, durant el partit de presentació contra el Vilafranca, va ser expulsat en el minut 78 per protestar reiteradament a l'àrbitre per la duresa del rival.

"És falta i ho sabeu. Per què vermella, per què vermella? Estàs permetent moltes coses i ho saps".

Un minut després de veure la vermella, l'àrbitre va recordar a Valdés que havia de marxar i després d'hidratar-se amb una beguda isotònica, el tècnic de l'Horta es va retirar del terreny de joc. Abans, però, no es va estar de comentar la jugada amb els ocupants de la grada.

No és el primer cop que expulsen Víctor Valdés en el seu debut. Com a tècnic del Juvenil A del Barça va veure la vermella directa en el primer partit de lliga contra el Girona per protestar una falta. El partit es va disputar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i en el minut 89 Valdés va ser expulsat per, segons recollia l'acta, engegar a la merda l'àrbitre.

La mateixa relació de Valdés amb el Barça, durant la seva etapa com a entrenador del Juvenil A, va ser tan curta com convulsa. Va firmar el juliol del 2019 i la seva rescissió es va anunciar l'octubre del mateix any. Pel record quedarà el contenciós -asseguren que totalment sortit de to- que va mantenir amb l'aleshores responsable del planter Patrick Kluivert, i que va ser el detonant d'una rescissió cantada.

Durant la seva etapa com a porter del Barça, que va finalitzar el 2014, Víctor Valdés va deixar 21 títols, 5 Zamores i un ventall d'expulsions. Una de les més sonades va ser la que va patir al Santiago Bernabéu. Després d'un partit que el Barça va perdre contra el Reial Madrid per 2 a 1 i, encara sobre el terreny de joc, Víctor Valdés es va dirigir a Pérez Lasa amb els braços alçats i li va cridar: "Us heu cagat, no teniu vergonya". Això és el que recollia l'acta arbitral. Valdés va veure la vermella directa i el Comitè de Competició el va sancionar amb quatre partits.

Valdés, considerat un dels millors porters de la història del Barça, va sumar adeptes i detractors a parts iguals. I tot, per un caràcter que confirma que els genis mai deixen indiferent ningú.