Magnus Carlssen movent el seu peó del cavall de dama a la partida d'avui
Escacs

Unes taules per començar el Mundial d'escacs

El quatre vegades campió mundial, el noruec Magnus Carlsson, amb les peces negres, i el rus Ian Nepómniasxi acorden taules en la primera de les 14 partides previstes per decidir el campionat del món que es disputa a Dubai

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

El noruec Magnus Carlssen i el rus Ian Nepómniasxi han iniciat avui el Campionat Mundial d'Escacs a Dubai. Han fet taules en la primera de les 14 partides previstes, després de 45 moviments. "Nepo", amb les blanques, ha plantejat una obertura espanyola a la qual Carlssen ha respost amb un sacrifici de peó a la jugada 8. Un peó, que, quan l'ha recuperat, la posició ha derivat en una situació igualada. A tots dos els ha semblat bé acordar les taules, com reservant-se per a més endavant. El vencedor del duel serà el primer que aconsegueixi 7 punts i mig. I s'emportarà el 60% de la borsa de 2 milions de dòlars. Si l'enfrontament acabés empatat, amb 7 punts cada un, caldria un desempat amb partides ràpides.

Magnus Carlssen es va convertir en campió mundial el 2013, i des d'aleshores ha defensat amb èxit el títol el 2014, 2016 i 2018. Per tant, ara busca el seu 5è mundial consecutiu. Dissabte es juga la segona partida, amb Carlssen conduint les peces blanques.

 

 

 

Anar al contingut