Futbol

Tot a punt per a la represa de la Bundesliga

El campionat alemany, el primer que desafia la pandèmia, tornarà amb el Bayern de Munic líder i sense públic a les grades

Agustí Alavés / Joan Ramon VallvéActualitzat

9 gols i 8 assistències. Són els números de Philippe Coutinho amb la samarreta del Bayern. El brasiler cedit pel Barça l'han operat del turmell i s'estarà sis setmanes de baixa. En canvi, Lewandowski estarà a punt. El polonès ja ha deixat enrere la lesió de tíbia, que el va deixar dues jornades aparcat, abans de l'aturada pel coronavirus. Els seus 25 gols són el principal argument ofensiu d'un Bayern que ha capgirat un inici irregular. Hansi Flick, el relleu a la banqueta de Niko Kovac, ha col·locat l'equip líder i s'ha guanyat la renovació fins al 2023. Els bavaresos juguen diumenge al camp del modest Union Berlín.

El Bayern té 4 punts de marge sobre el Borussia Dortmund. Els groc-i-negres protagonitzen el plat fort de la jornada rebent el Schalke. Els locals no tindran el suport del mur groc, però tenen el talent jove de Jadon Sancho i Erling Haaland. El noruec es va convertir en la gran sensació del mercat d'hivern. 9 gols en 8 jornades, a raó d'un gol cada 57 minuts jugats. Uns números de bojos.

El Leipzig també aspira a aprofitar una relliscada del Bayern. Els de Red Bull, que ja estan classificats per als quarts de la Champions, reben aquest dissabte  el Friburg, una de les revelacions del campionat. El català Dani Olmo vol ser peça important d'un equip coral, que té en Timo Werner, 21 gols, la figura més mediàtica. El Leipzig té, sobre el paper, el calendari més assequible de tots els candidats al títol.

Gladbach i Leverkusen es barallaran per l'última plaça de Champions, mentre que la lluita per la Lliga Europa es presenta molt oberta.

Pel que fa al descens, el Paderborn sembla condemnat i la incògnita serà saber si un històric com el Werder Bremen pot evitar el descens de categoria. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut