Hoquei patins

El Síndic de Greuges investiga el diagnòstic homòfob denunciat per Teresa Bernadas

L'exportera del Voltregà va mostrar un document oficial on se li va diagnosticar "conducta homosexual d'alt risc" en un CAP de Vic

Redacció Esport3Actualitzat

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre el cas denunciat per l'exportera d'hoquei sobre patins Teresa Bernadas, que va rebre en un CAP de Vic el diagnòstic de "conducta homosexual d'alt risc" en una visita ginecològica rutinària.  

El Síndic ha informat que ja s'ha dirigit a l'Institut Català de la Salut (ICS), del qual forma part el CAP en qüestió, per demanar informació sobre els fets, les mesures que s'han pres per adoptar els paràmetres de l'aplicació mèdica i les propostes de millora per evitar que això es torni a repetir. També s'ha dirigit a la Secretaria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat per demanar informació sobre la seva actuació davant la denúncia presentada per la usuària.

Un cas viral a les xarxes socials

Fa poc es va fer viral un cas en què a una jugadora del Ciutat de Múrcia li diagnosticaven com a malaltia la seva condició d'homosexual. Arran d'aquest cas, la portera internacional d'hoquei patins Teresa Bernadas ha documentat que aquesta situació també es dona a Catalunya.

Bernadas, que fins la temporada passada defensava la porteria del Voltregà, ha mostrat un document en què sota l'epígraf de diagnòstic apareix el concepte "conducta homosexual d'alt risc".

 

A més de la condemna a les xarxes socials, Bernadas ha interposat també una denúncia administrativa mitjançant el SAI LGTBI d'Osona. El Club Patí Voltregà s'ha adherit al clam de Bernadas i s'ha posat a la seva disposició.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut