Dakar

Sébastien Loeb guanya la segona etapa del Dakar i Nani Roma se situa tercer de la classificació

El sud-africà Giniel de Villiers és el nou líder de la classificació general en cotxes i el pilot català escala a la tercera posició, a només 42 segons del liderat

Actualitzat

El francès Sébastien Loeb ha guanyat aquest dimarts la segona etapa del Dakar 2019 en cotxes, amb vuit segons d'avantatge sobre el català Joan "Nani" Roma, que ha acabat en segona posició després de fer un dia gairebé rodó, en el qual ha pogut recuperar el temps perdut en la primera etapa.

Loeb ha sumat la seva onzena victòria d'etapa al Dakar en fer el millor temps del dia, amb un recorregut entre les ciutats peruanes de Pisco i San Juan de Marcona, de 511 quilòmetres, dels quals 342 eren cronometrats.

La classificació general passa a estar liderada pel sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), que ha acabat l'etapa en la quarta posició, a 1 minut i 31 segons de Loeb, mentre que Roma escala a la tercera posició, a 42 segons del nou líder, que ha desbancat el qatarià Nasser al-Attiyah de la primera plaça de la general.

Els cotxes han estat els primers vehicles a obrir traça al desert peruà, i això ha penalitzat els primers classificats de la primera jornada. Al-Attiyah ha perdut set minuts i mig respecte a Loeb, i Carlos Sainz, gairebé cinc minuts respecte al vencedor de l'etapa.

El més mal parat d'entre els favorits ha estat Stéphane Peterhansel. El Mini del pilot francès s'ha encallat en una duna i ha perdut 15 minuts. Tampoc ha estat un bon dia per a Isidre Esteve. El pilot d'Oliana ha acabat l'etapa a més de 40 minuts de Loeb i, a la general, queda a més de 55 minuts de De Villiers. En buguis, Gerard Farrés ha acabat quart en una etapa que ha guanyat Chaleco López. El pilot manresà també és quart d'una general que lidera el brasiler Varela.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut