Eleccions Barça

Rosell, Ingla, Ferrer i Benedito tanquen la campanya electoral a TV3 abans de les eleccions de diumenge

En l'últim debat abans de tancar la campanya electoral, Lluís Canut ha moderat el cara a cara entre els quatre aspirants a la presidència del Barça. Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito han exposat els seus projectes en el seu darrer intent per convèncer els socis indecisos. Aquest dissabte hi haurà jornada de reflexió i diumenge serà el moment en què la massa social del FC Barcelona decidirà qui ha d'ocupar el lloc de Joan Laporta els pròxims sis anys.

Actualitzat
Els quatre candidats a dirigir la nau blaugrana han tractat diferents temes de política esportiva, econòmica i social. Com ja va passar en el debat de dilluns a Catalunya Ràdio, hi ha hagut força al·lusions personals i, en alguns moments, Sandro Rosell ha estat la diana dels atacs dels seus contrincants electorals.

Després d'una dura campanya electoral i d'una llarga precampanya, els candidats semblen haver esgotat els seus arguments durant l'últim debat, que ha tingut lloc en TV3 i que s'ha dividit en quatre grans blocs: paper de Laporta, projecte esportiu, assumptes econòmics i aspectes socials.

El paper de Laporta

Quant al paper de Laporta, en general, els candidats li han donat el mèrit d'haver transformat el club esportivament i econòmicament des que va arribar-hi el 2003, així com en altres qüestions transcendents (eradicar els violents de l'estadi o signar un acord amb Unicef), però tots menys Ferrer han criticat "la sobreutilització" del càrrec. També s'han fet ressò del seu intervencionisme, i de la inconveniència de l'acord arribat amb l'Uzbekistan, assumpte que només va tenir la defensa de Ferrer. A Rosell se'l va titllar d'intervencionista en el passat, de tenir negocis en el futbol i d'haver-se reunit amb seguidors violents durant la campanya electoral.

Projecte esportiu

En l'àrea esportiva, la figura de Pep Guardiola ha reunit tot el consens dels quatre candidats. Ferrer i Ingla aposten per Txiki Begiristain com a secretari tècnic, mentre que Rossell i Benedito no comptarien amb ell. De fitxatges n'han parlat poc. Ingla ha assegurat que li van oferir la possibilitat de signar Wayne Rooney, però va cedir el contacte a la secretaria tècnica, que ho va descartar perquè ja s'havia contractat David Villa. L'ombra en els fitxatges dels brasilers Keirrison i Henrique també ha planat sobre el debat. El sobrecost de l'operació va ser criticat per tres dels quatre aspirants, i només Ferrer se'n va quedar al marge.

Els aspecte econòmics i patrimonials

El nou contracte televisiu amb Mediapro, la remodelació de l'estadi, la compra d'uns terrenys a Viladecans i les relacions del Barça de Laporta amb l'Uzbekistan han centrat aquesta part del debat. Ferrer ha anunciat que el Barça ha renegociat el contracte de drets televisius amb Mediapro, pel qual passarà a cobrar 140 milions anuals, 20 milions més del que rebia fins llavors. Rosell ha assegurat que si és el nou president els partits es jugaran en horaris més racionals, cosa que ha provocat la reacció dels altres candidats, que han denunciat que en aquest tema el Barça no té potestat per fixar els horaris que li convinguin. Tots estan d'acord que el projecte de remodelació promogut per Norman Foster no es portarà a terme, però que el Camp Nou necessita una urgent remodelació. Benedito està en contra que es requalifiqui el Mini Estadi per construir més de 1.600 pisos i ha insistit en la possibilitat d'aturar el procés si guanya les eleccions. La compra d'uns terrenys de forma presumptament irregular a Viladecans, denunciada per l'exdirectiu Lluís de Val, no és una qüestió que preocupi a Ferrer o a Ingla, encara que Rosell ha criticat la inversió al comprar uns terrenys situats en un aiguamoll. Les relacions del Barça de Laporta amb l'Uzbekistan han estat censurades per Rosell i Benedito, especialment per aquest últim, que no entén la defensa que ha fet d'aquest assumpte Jaume Ferrer quan es tracta d'un acord que s'allunya dels valors que defensa el Barça.

Apartat social del club

En l'apartat social, Ferrer ha assegurat que no existeix cap conflicte entre socis i abonats (només els socis tenen dret a seient en el Camp Nou). Ingla ha recordat que el terme mitjà d'assistència al camp està en 70.000 espectadors per partit i que hi ha gairebé 30.000 seients lliures de mitjana a cada enfrontament. Rosell aposta per la regulació en l'entrada de socis, a causa de la limitació de l'aforament (95.000) comparat amb els socis que té el club (més de 170.000), la qual cosa podria generar tensions. Per això, Rosell creu que caldria regular la nova entrada de socis en funció del parentiu (familiars de primer i segon grau), afirmació que ha provocat la resposta d'Ingla, que considera que el Barça "no és un club de tenis". Benedito ha insistit que Rosell, en un intent de crear una graderia jove d'animació, podria haver-se reunit amb representants dels violents Boixos Nois, la qual cosa ha estat negat rotundament pel segon. "Els has tingut a la teva casa, vés amb compte que no ens entrin a l'estadi", ha avisat Benedito. Rosell ha recordat que ell va ser un dels que va aprovar el 2003 eradicar els violents del Camp Nou.

Després de l'última intervenció, a càrrec de Rosell, coincidint amb la mitjanit, els quatre aspirants s'han relaxat i s'han viscut moments de distensió. Ara, la pilota és a la teulada dels socis, que tenen aquest dissabte per reflexionar, abans de decidir aquest diumenge qui serà el nou president del FC Barcelona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut