Barça

Ronald Koeman serà el nou entrenador del Barça

El seleccionador holandès agafarà el relleu de Quique Setién a la banqueta blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Des que Pep Guardiola va abandonar la banqueta del Barça, cap dels entrenadors posteriors podia argumentar que havia guanyat la Champions com a jugador. Ronald Koeman, sí. De fet, en té dues, la primera, amb el PSV Eindhoven. I Koeman, justament, era el principal candidat a ocupar la banqueta blaugrana. Una opció que finalment s'ha fet realitat un cop s'ha fet oficial la destitució de Quique Setién. L'heroi de Wembley serà el nou entrenador del FC Barcelona per a les dues pròximes temporades i podria ser presentat aquest dimecres.

L'holandès té una clàusula en el seu contracte amb Holanda que li permetia abandonar la selecció del seu país després de l'Eurocopa si la trucada ve del Barça. Queda un any per a aquesta competició, però Koeman, aquest cop, veu un panorama diferent del de principis d'any. Millorar una temporada sense títols sempre és un llistó menys difícil de superar. Però, a més, la necessària neteja al vestidor i a l'estructura del primer equip l'assumirà, principalment, el club i la seva àrea esportiva, i no el tècnic: abans del canvi a la banqueta, el club ja ha determinat que excepte Ter Stegen, Messi i De Jong, no hi ha cap altre jugador intocable. Koeman mai ha dit obertament que respondria afirmativament a una trucada del Barça, però tampoc hi ha tancat la porta.

"Tinc en el contracte amb Holanda una possibilitat de sortir de la selecció holandesa, però després de l'Eurocopa. No vull pensar en això perquè estic molt content de treballar amb la selecció. Tothom sap que per a mi és un somni entrenar el Barça un dia, però espero que aquesta possibilitat es torni a donar algun dia." (Ronald Koeman, al "Tot Gira" de Catalunya Ràdio, el 5 de juny)

El passat blaugrana del tècnic de Zaandam, de 57 anys, és una garantia: quatre Lligues, una Champions i una Copa del Rei, entre altres títols. Les seves experiències recents com a tècnic, però, han obtingut resultats irregulars. Ha portat Holanda a l'Eurocopa, però abans, l'havien destituït de l'Everton per tenir l'equip en zona de descens després de gastar-se gairebé dos-cents milions d'euros en fitxatges. En canvi, al Southampton havia classificat l'equip per a la Lliga Europa, la millor classificació de la història del club. Allà, curiosament, havia substituït Mauricio Pochettino.

L'argentí té adeptes al club i el seu nom ja va ser difós amb insistència quan es va destituir Valverde. Amb tot, fonts pròximes a Pochettino neguen cap trobada en els últims dies. Xavi Hernández ja es va descartar per agafar, aquesta temporada, el timó d'una nau, ara mateix, a la deriva.

ARXIVAT A:
Koeman
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut