Roglic deixa França esperant que el seu company Wout van Aert mantingui el verd fins el final
Roglic deixa França esperant que el seu company Wout van Aert mantingui el verd fins el final
ciclisme

Roglic certifica la seva maledicció al Tour i abandona França pensant en la Vuelta

Segon any consecutiu que les conseqüències d'una caiguda impedeixen que l'eslovè arribi a París

Redacció Esport3Actualitzat

Per segon any consecutiu les conseqüències d'una caiguda impedeixen que Primoz Roglic arribi a París. L'eslovè de 32 anys no ha pres la sortida de la 15a etapa del Tour de França 2022, com tampoc ho han fet els vencedors d'una etapa, el danès Magnus Cort Nielsen i l'australià Simon Clarke, ambdós amb covid.

"Estic molt orgullós de la meva contribució. Espero que l'equip aconsegueixi els objectius del mallot groc i el verd" ha deixat escrit Roglic reivindicant la feina feta pel seu equip, el Jumbo, que lidera la general amb Jonas Vingegaard i la regularitat amb Wout van Aert.

Després d'anar per terra a l'exigent jornada dels pavés i fer-se una luxació que l'impedia rendir, el campió olímpic de contrarellotge ha anat despenjant-se de la pugna pel maillot groc. Era 21è i al seu cap la proximitat de l'inici de La Vuelta, que arrenca a Utrecht en un mes, anava produint un canvi de prioritats. A la ronda espanyola, però, l'espera una competència de molt nivell, amb noms com Alaphilippe, Carapaz o qui sap si també Tadej Pogacar.

Marcat per la tarda del 19 de setembre de 2020

Malgrat que ha seguit guanyant la ronda espanyola amb autoritat, i ja en té tres, la carrera de Primoz Roglic està marcada per la tarda del 19 de setembre de 2020.

Aquell dia havia de certificar la victòria del seu primer Tour de França, en la que era tot just la seva tercera participació a la competició més important del món. Però un coet del seu mateix país, Tadej Pogacar, li va prendre el Maillot groc en la ja mítica cronoescalada de la Planche des Belles Filles. Roglic va arribar amb el casc tort però la perspectiva que donen els dos anys transcorreguts permet veure que aquella tarda va perdre més que un Tour. S'acabava de produir un canvi al tro del ciclisme mundial en favor de Pogacar qui justament en aquesta edició lluita perquè el danès Vingegaard no li faci prendre la mateixa medicina.

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut