Quique Setién és un admirador de l'estil de Johan Cruyff (@FCBarcelona_cat)
Barça

Quique Setién, un "cruyffista" a la banqueta del Barça

El tècnic nascut a Santander, de 61 anys, és un admirador de l'estil de Johan Cruyff, amant de la pilota i del futbol de toc

Josep CochActualitzat

Als seus 61 anys, Quique Setién afrontarà un dels reptes de la seva vida. Fanàtic de Johan Cruyff, és un tècnic amant de la pilota i del futbol de toc. Sobre el paper, un perfil idoni per al Barça. El seu èxit més sonat com a entrenador ha estat classificar al Betis per jugar la Lliga Europa. 

Quique Setién sempre ha buscat la porteria contrària practicant un futbol associatiu i de toc. I així ho va demostrar durant les dues darreres temporades que va dirigir el Betis, un equip que va ser capaç de guanyar al Camp Nou amb aquesta filosofia. De fet, la que va aconseguir al coliseu blaugrana per 3 gols a 4 és l'única victòria que ha aconseguit Setién en les set vegades que s'ha enfrontat. També ho va fer al Bernabéu en la que és, sens dubte, una important carta de presentació. De fet, amb la seva arribada, el debat de l'estil que sempre hi ha a can Barça podria quedar, de moment, desterrat.

Un cop dins del vestidor blaugrana té molt clar que hi ha un líder que exerceix com a tal de la mateixa manera que ho fa dins del terreny de joc: Leo Messi. Setién sempre ho ha tingut molt clar.

Quique Setién va debutar a les banquetes amb el Racing i en la seva primera temporada el va ascendir a Primera Divisió l'any 2002. Tot i l'ascens, l'equip, la següent temporada el va dirigir Manolo Preciado. On va estar més temporades, cinc, va ser a la banqueta del Lugo, equip al qual va fer pujar a la Segona A en superar el Cadis en la tanda de penals. A Girona no hi guarden bon record del Lugo de Setién, ja que un gol al darrer minut de l'última jornada els va deixar sense ascens.

No va tornar a entrenar a Primera fins a la temporada 2015-2016, quan va arribar per substituir Paco Herrera al capdavant del Las Palmas. Després de dues temporades va deixar l'equip canari per fitxar pel Betis, equip que en el seu primer any el va classificar per a la Lliga Europa.

ARXIVAT A:
Quique Setién
Anar al contingut