El Girbau Vic TT, un equip líder sense títol
Tenis taula

Proclamen campió l'UCAM Cartagena en lloc del Girbau Vic, que era líder

La Federació Espanyola de Tenis Taula fa servir el coeficient de punts guanyats per partit i aparta del títol l'equip osonenc

Enric Vilalta LópezActualitzat

Un canvi de normativa de la Federació Espanyola de Tenis Taula dona el títol de Lliga estatal a l'UCAM Cartagena, en perjudici del Girbau Vic, líder de la competició en el moment de la suspensió per culpa de la pandèmia. Com que l'equip murcià tenia dos partits menys que les catalanes, la federació ha aplicat el sistema de coeficient entre partits jugats i guanyats per determinar la classificació final. L'equip osonenc tenia dos punts més que el rival, i en el partit de la primera volta havia guanyat a Cartagena per 2 a 4. Enric Roca, president del Girbau Vic TT, considera injusta la decisió i ja ha enviat una queixa formal a la Federació Espanyola.

"Estem sorpresos i contrariats per aquest canvi de normativa sobtat. El reglament diu que, en cas que no es pugui acabar la lliga, el primer criteri de classificació és el del nombre total de punts en el moment de la suspensió. Hem fet arribar la nostra disconfirmitat a la Federació Espanyola, però no creiem que hi hagi marxa enrere."

 

La resolució s'ha pres de forma unilateral per la comissió delegada de la federació, sense consulta prèvia als clubs implicats. Amb aquest escenari, el Girbau Vic jugarà la pròxima temporada l'ETTU Cup, la segona competició europea. El president Enric Roca confia mantenir el bloc del primer equip, format per Sofia Xuan-Zhang, Gabriela Feher i Charlotte Carey, tot i les dificultats econòmiques que ha provocat la situació de paràlisi esportiva.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut